A Le Parisien írta meg, hogy Párizs XIX. kerületében, a Buttes Chaumont negyedben – nem messze egyébként a híres temetőtől, a Père Lachaise-től – nem engedett felszállni egy 29 éves nőt egy muszlim buszsofőr, mert erkölcstelennek találta, hogy miniszoknyában van – írja az Origo. A nő apja feljelentést tett és harcol az igazáért. 

A fiatal nő – egyébként egy barátnőjével – fényes nappal, Párizs XIX. kerületében egy buszmegállóban állt. Az RATP (a párizsi BKV) 60-as busza meg is állt, de nem nyitotta ki az ajtót, majd továbbment. Viszont elég hamar meg kellett állnia egy piros lámpánál. A lány a busz után futott, az ajtón bekopogott és kérte, hogy nyissa ki. A sofőr kiüvöltött: majd ha felöltözöl rendesen, felszállhatsz. És otthagyta a fiatal nőt.

A lány apja egy algériai költő, Kamel Bencheikh, aki hosszú ideje harcol a radikális iszlamisták, a szalafisták, az elvakult és gyűlölködő muszlimok ellen. Feljelentést tett a rendőrségen, és bejelentést a párizsi közlekedési vállalatnál. A Le Figaro úgy tudja, hogy a rendőrség még nem foglalkozott a busz kamerafelvételeivel. Az apa mindezt megírta a Facebookon, de letörölték sorait, mert iszlamistának nevezte a buszsofőrt. Azaz, azért cenzúrázták a gondolatait, mert iszlamistának hívott egy iszlamistát.

2015-ben derült ki, hogy a párizsi RATP-nél rengeteg radikális muszlim buszsofőr dolgozik. Ők rendszeresen megalázzák és fenyegetik a nem muszlim sofőröket. Gyakran előfordul, hogy a muszlim sofőrök nem hajlandók olyan buszt vezetni, amiről tudják, hogy előző nap egy nő vezette. Ugyanis nem hajlandók megfogni a kormányt egy nő után.

Természetesen még ennél is felháborítóbb, hogy az RATP ezt hagyta. Azaz, megengedte az RATP, hogy egy állami (önkormányzati) vállalatba is behatoljon a muszlim bevándorlók vagy bevándorló hátterű emberek párhuzamos társadalma, és ott terrorizálja a többi embert.

Borítóképünk illusztráció.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest