Pazar, 17-9-es első félidő után a Vardar a második játékrész közepén több gólt ledolgozott hátrányából. Végül a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata 29-25-re győzött a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így az észak-macedón együttes jutott be a kölni négyes döntőbe – írja a Délmagyarország.

56-52-es összesítéssel továbbjutott az RK Vardar Szkopje a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a szegedi szurkolók ennek ellenére vastapssal jutalmazták a csapatot a csupaszív teljesítményéért.

MOL-PICK Szeged – RK Vardar Szkopje 29-25 (17-9)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezeti: Raluy, Sabroso (spanyolok).
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric, Maqueda 4, Bombac 6, Bánhidi 7, Zsitnyikov 5, Källman 2. Csere: Gaber 1, Balogh 1, Canellas, Sigurmannsson 3/2, Bodó, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Vardar Szkopje: Miloszavljev – Skube 3, Siskarjov, Kristopans 5, Kalaras, R. Ferreira, Gyibirov 4. Csere: Ghedbane (kapus), Karacic 8/1, Sztojlov 3, Cupic 2/1, Kiselev, Nedanovski. Vezetőedző: Roberto García Parrondo.

MTI/Ujvári Sándor

Az MTI tudósítása szerint fürgébb és pontosabb játékkal kezdett a Szeged, és Dean Bombac, valamint Bánhidi Bence vezérletével, egy 4-0-s sorozat végén a 14. percben három találattal vezetett. A macedónok védekezése és kapusteljesítménye ekkor meg sem közelítette az első meccsen látott szintet, ezért Roberto García Parondo vezetőedző 11-6-nál időt kért, majd kapust cserélt.

A szegediek sokkal lelkesebbnek és felkészültebbnek tűntek, mint másfél héttel korábban, és a 27. percre ledolgozták az első találkozón összeszedett nyolcgólos hátrányukat, sőt egy 8-1-es széria végén már 16-7-re vezettek.

A második félidő elején Mirko Alilovic helyett Marin Sego állt a csongrádiak kapujába, két bravúrral mutatkozott be, csapata pedig 22-13-ra vezetett. Igor Karacic és Dejan Milosavljev kapus vezérletével lendületbe kerültek a vendégek, és egy 9-2-es sorozattal a meccs háromnegyedénél eldöntötték a továbbjutást.

MTI/Ujvári Sándor

A Szeged a második félidő közepén kedvező helyzetben ugyanúgy megtorpant és sokat hibázott, mint Szkopjéban, amikor a macedónok a hajrában ugyanúgy 9-2-es szériát produkáltak, mint ezúttal. A legvégén a pályán kialakult tömegjelenet miatt percekig állt a játék, mert a vendégek nehezen tudták kezelni a sikert, a hazaiak pedig a kudarcot viselték rosszul. A két csapat tizedik alkalommal találkozott tétmeccsen: két döntetlen és hat macedón-siker mellett a szegediek – 2004 után – másodszor győztek.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben rendkívül magas szinten védekeztünk és támadtunk. Nyolccal vezettünk, az volt a célunk, hogy a második játékrészt egy góllal megnyerjük. Kulcsnak bizonyult, hogy a szünet után sok kiállításunk volt. Ekkor visszajött a Vardar a mérkőzésbe, és egy új találkozó kezdődött. Megérdemeltük volna mi is, hogy ott legyünk a négyes döntőben, nem voltunk rosszabb csapat a szkopjeiknél. A párharc kulcsa az idegenbeli találkozónk utolsó pár perce. Az életben elegánsnak kell lenni győzelemnél és vereségnél egyaránt. Azért kértem időt a végén, hogy leállítsam a káoszt a pályán. Olyan helyről származom, ahol a magaviselet fontos, az eredmények fölött vannak az értékek. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a MOL-PICK Szegedhez tartozom, szerencsés ember vagyok. Büszke vagyok a fiúkra is, mindent kiadtak magukból, valamint a szurkolókra is. Elhitték, hogy megcsinálhatjuk, és valóban közel voltunk a továbbjutáshoz. Tanulnunk kell, folytatni a munkát abban a rendszerben, amiben hiszünk.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk, de ezúttal ez nem volt elég. Büszke vagyok a mai hangulatra, illetve arra, ahogyan egész héten viszonyultak hozzánk a szurkolók. Gratulálok a Vardarnak, sok sikert kívánok nekik Kölnben.

Roberto García Parrondo, az RK Vardar Szkopje vezetőedzője: – nagyon nehéz meccset játszottunk, a MOL-PICK Szeged kiválóan játszott – nyilatkozta ezt magyarul a tréner, majd hozzátette, sajnálja ami a meccs végén történt, mert az nem kézilabdapályára való.

Stas Skube, az RK Vardar Szkopje játékosa: – az első félidőben borzasztóan játszottunk, nem tudtuk, hogy játszunk támadásban. A szünetben felébredtünk, rájöttünk, hogyan kell játszani, és kétezer százalékot beletenni. Megérdemelten sikerült bejutnunk a legjobb négy közé.

 

Egészen különleges felvételünk van az újszegedi sportcsarnokból, Lázár és Csányi közösen szurkoltak a szegedi kézicsodáért

Ilyet se láttunk még: Lázár János országgyűlési képviselő és Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója is közösen szurkoltak vasárnap este a MOL-Pick Szegednek a Vardar Szkopje elleni BL-negyeddöntőn. A politikus és a bankvezér között korábban akadtak látványos és emlékezetes pengeváltások, mindezek ellenére úgy tűnik, egyáltalán nem ápolnak rossz viszonyt, sőt.

A csodát azonban ezúttal még a Lázár–Csányi párosnak sem sikerült kiszurkolnia. Bár a szegedi kézisek hatalmasat küzdöttek, és akadt pillanat, amikor továbbjutásra is álltak, végül nem tudták ledolgozni az odavágón összeszedett nyolcgólos hátrányt, vagyis a macedónok jutottak a Final Fourba.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest