… és ha az MSZP-Párbeszéd nyer az Európai Parlamenti választáson, akkor másnap már 240 ezer forint lesz a minimálbér. Zuckerberg kifizeti. Összefogás van.

Képzeljenek el egy futóversenyt, amelyen három versenyző indul. A kamerák előtt mosolyognak, kezet fognak, vállon veregetik, dicsérik egymást, majd amikor azt hiszik, már senki nem figyel, sutyiban összekötik egymás cipőfűzőjét. Na, ilyen volt a makói összefogás fórum.

Majdnem sikerült azt a pár tucat embert újra összetoborozni az Európai Parlamenti választások összellenzéki tétjéről szóló utcafórumra, mint amennyi a decemberi tüntetésen volt, szóval, ha ebből a szempontból vizsgáljuk, voltaképpen sikerként is el lehet könyvelni a szombat esti performanszot. Mégis meglepően sok tanulsággal szolgált,

főleg arra nézve, hogyan tudják az átlagválasztó számára gyakorlatilag észrevehetetlenül egymást karaktergyilkolni az ellenzéki pártok.

Tordai Bence az MSZP-n élősködő, gyakorlatilag mérhetetlen tartományban evickélő Párbeszéd politikusa nyitotta a sort, aki először is sajnálkozott azon egy kicsit, hogy az Európai Parlamenti választásokra sem jött össze a teljes körű ellenzéki összefogás. Sebaj, a többi ellenzéki párttal nem egymás ellenfelei, ám mivel ők a szocialistákkal megmutatták a tutit, ezért rájuk kell szavazni.

(A Párbeszédnek most éppen igencsak szorít a cipő, Jávor Benedeknek szeretnének még pár évig jó fizetést biztosítani, de ő csak a három mandátum esetén juthat ki legjobb esetben is, ami közel sem biztos. Szóval utána majd összeülnek mindenkivel becsszó, de először szavazzatok már rájuk lécci, lécci.)

 

 

Tordai azt is elmondta a résztvevőknek, miért lesz jó az MSZP-P lista támogatása. Akkor fog jönni ugyanis a kánaán, rögtön másnap. Jávor Benedek ugyanis jön, lát, és győzni fog, hozza az európai minimálbért, ami Magyarországon azt fogja jelenteni, hogy egyik napról a másikra a 149 ezer forintos összeget 216 ezer forintra kell emelni. Sőt, ha Jávor Benedeken múlik, akkor 240 ezer forintra! A Párbeszéd politikusa mindezt az Európai Unió testületei által elfogadott, 20 pontos göteborgi nyilatkozat alapján vezette le, amelyből szerinte az következik, hogy

a luxemburgi milliárdos is részt vállal majd abból a felelősségből, ami egy makói munkanélkülinek vagy kisnyugdíjasnak a megsegítését jelenti.

(A göteborgi nyilatkozatban amúgy semmi ilyesmi nincsen, egy teljes mértékben konkrétumokat nélkülöző dokumentumról van szó, amin egyébként valószínűleg jót röhög az említett luxemburgi milliárdos. A közeljövőben biztos, hogy nem lesz belőle semmi, de parasztvakításnak tökéletes, pont az a célja is.)

Mindenesetre Jávor Benedek majd megbeszéli a Google és a Facebook tulajdonosaival, hogy legyenek szívesek és fizessék ki a magyarok 240 ezer forintos minimálbérét adó formájában, illetve nem részletezett módon elérik, hogy csökkenjen a kis és középvállalkozások adója (a költségvetésnek meg az IMF úgyis segít, ha baj van, nem Bence? Hajrá!). Lényeg a lényeg, Tordai Bence szerint nem Deutsch Tamásokat, és nem KGBélákat (Jobbik) kell delegálni az EP-be (v.ö.: a többi ellenzéki párttal nem vagyunk egymás ellenfelei), hanem Jávor Benedeket. Bangóné után szabadon egy kis patkányozás light azért belefért még a beszédbe, tudniillik az Európai Parlamenti választáson a „tisztességes” választópolgárok ellenzéki pártokra szavaznak.

 

 

A Jobbikban sajnos már hiány van a karakteres politikusokból, új arcokhoz kell hozzászokni, Makóra ebből most Gyüre Csaba jutott, aki a fórum plakátja szerint országgyűlési képviselő. Jó, hogy jött, elmondta, hogy a kormány már 260 ezer migránst telepített be Magyarországra (azért megbeszélhetnék már, hogy most akkor mennyi, mert össze-vissza dobálózunk a számokkal), a legborzasztóbb viszont az, hogy ennek nagy részét éppen abba a házba rakták Budapesten a nagykörúton, ahol ő szolgálati lakást kapott a parlamenttől.

Ezért aztán, ha lemegy a házuk alatt lévő Penny Marketbe, ott este nyolc után nem lát csak fekete bőrűeket.

Márki-Zay Péter is természetesen rácsatlakozott a migránsokra, a kormány már 86 ezret betelepített (most akkor mennyit? Könyörgöm egyeztessétek már…). Persze ezt megtehetik, hiszen most „Fideszes határőrök vannak a határon!”. Egyszerű ez mint a pofon.

 

 

A hódmezővásárhelyi polgármester azzal is eldicsekedett, hogy ha jól számolja, 9 per van ellene folyamatban. A barátai azt mondják neki, hogy nem kellene ennyit pereskedni, de hát ő nem is perel senkit, szokta válaszolni erre. (Amúgy erős a gyanúnk, hogy a barátai nem erre gondoltak, hanem arra, hogy nem kellene ennyit hazudozni, és akkor őt sem perelnék. Sebaj, majd leesik egyszer.)

A perekből azonban úgy látszik továbbra sem tanul, megint elmondta nagy nyilvánosság előtt, hogy a hódmezővásárhelyi kórházról ő a véleményt mondott (NEM, tényt állított), ami bár „valóban erős kifejezésnek minősült”, de szerinte tényszerűen minden igazolható.

Helytelen volt, és elnézést kér azért, hogy azt mondta, ha valaki oda bemegy, akkor az életét kockáztatja, de amúgy ez matematikailag igaz, csak jogilag nem.

Márki-Zay beszéde után az utcafórumnak vége is kellett volna, hogy legyen, ám jött Mucsi Tamás, aki ahhoz képest, hogy előzetesen még a plakátra se fért fel, olyan kampányt tolt le, hogy öröm volt nézni. A Demokratikus Koalíció választókerületi influencere konkrétan széttrollkodta a fórumot, amelyen amúgy ott se kellett volna legyen.

Gratulálok Tordai Bencééknek, azoknak a pártoknak, akiknél rezeg a léc, össze kell fogniuk.

Bezzeg a DK történelmi csúcson van, ismételte el többször, majd finoman emlékeztette a hallgatóságot, hogy nemsokára jön Gyurcsány Ferenc is Makóra, ahová szeretettel várnak mindenkit. Az önkormányzati választásokra készülve pedig természetesen tárgyalnak, összefognak, az utolsó pillanatig visszalépnek, de azt azért jegyezze meg jól mindenki, hogy a Demokratikus Koalíciónak VAN polgármester-jelöltje és tudna minden körzetben indulni is (ha esetleg, netán, véletlenül az élet úgy hozza, hogy erre lesz szükség). Ő viszont most egyelőre csak komolyan örül annak, hogy TÖRTÉNELMI CSÚCSON A DK.

 

 

A legvégére Zeitler Ádámnak is a kezébe nyomták a mikrofont (ha már Mucsi beszélt, akkor valamit csak mondani kéne), hát ő jobbikos önkormányzati képviselő létére nyilván nem fogja azt tanácsolni, hogy ne a Jobbikra szavazzanak, de a lényeg, hogy mindenki menjen el. Az EP választás utánra viszont bejelentette, hogy elindítanának egy konzultációt Makó jelenéről és jövőjéről, amihez reméli minél többen csatlakoznak (merthogy összefogás van, ugye). Ha így lesz, akkor ebből össze lehet ollózni valamit az önkormányzati választásokra, amit majd elneveznek programnak.

 

Végezetül, kérjük hallgassuk meg közösen az ellenzéki összefogás kampánynótáját: “… jól megértjük egymást itt az ágyban, éjjel-nappal hazudunk egymásnak.”

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest