Hamarosan megkezdődik az érettségi időszak, a májusi írásbeli vizsgák előtt a Makói József Attila Gimnáziumban jártunk, ahol Varga Bálint intézményvezető-helyettest és osztályfőnököt kérdeztük az elkövetkezendő időszakról, illetve osztályának két diákját arról, hogyan is készülnek a megmérettetésre, és hogy hol szeretnék folytatni majd tanulmányaikat.

– Osztályfőnökként rengeteg kisebb-nagyobb feladatot kell ilyenkor ellátni, általában szervezési dolgokat, és emellett egy kicsit igyekszünk átélni ennek az utolsó pár napnak a hangulatát, ami azért egy soha vissza nem térő alkalom, amelyen úgy érzem, hogy olyan élményeket kell elraktározniuk, illetve osztályfőnökként is elraktároznom, ami életre szól – véli a pedagógus. Kérdésünkre továbbá elárulta: van, aki igen, és van, aki egyáltalán nem aggódik az érettségi miatt, de természetesen a nyugodt pedagógusi hozzáállás segíthet. A 22 főből álló angol, matematika, informatika szakos osztály osztályfőnöke továbbá elmondta: többen szeretnének informatikai szakirányba továbbtanulni, de számos diák választott olyan szakot is, ahol a matematika és az angol nyelv is előkerül, mint például a munkaügy és társadalombiztosítás, vagy a közgazdaságtani szakok, az iskolában pedig megalapozzák felsőfokú tanulmányaikat is a diákok.

Varga Bálint történelemből is tanítja osztályát, a 12.B-t, és mint portálunknak elmondta: az idei tanév azért volt nehéz számukra, mivel az előző három év anyagának átismétlése és az idei markáns, új anyag mellett az új fajta atlasz használatát is meg kellett tanulniuk.

– Az utolsó pillanatokban azt tudom tanácsolni,hogy azokat a témaköröket, témákat, amelyeket saját maguk úgy érzik, hogy ezekből gyengébb a tudásuk, vagy bizonytalanok, abból nyugodtan nézzenek át az utolsó pillanatokban, hiszen ezzel sokat lendíthetnek a saját felkészülésükön. Nyilvánvalóan azt a tudást, amit négy év alatt meg lehet szerezni, azt nem tudják pótolni, de komoly pontszámokkal szerezhetnek többet az írásbeli érettségin – hívta fel a figyelmet.

A 12.B-s Veres Dorina portálunknak elárulta: több hónapja készül az érettségire az előző évek feladatlapjainak megoldásával, illetve magántanárhoz is jár. A tavalyi évben bár előrehozottan vizsgázott angol nyelvből középfokon, az idén emelt szinten ad majd számot tudásáról. Mint elmondta, nagyon fontosnak tartja az angolt – ezt pedig tervei is alátámasztják, hiszen angol-dráma szakos tanár szeretne lenni. Általános iskolában drámaszakkörre is járt, a középiskolai évek alatt pedig többször konferált, illetve mondott verset is ünnepségeken – tudtuk meg.

– Mivel a József Attila Gimnáziumban is matematika fakultáción voltam, úgy gondolom, hogy ez egy megfelelő előkészítés volt az egyetemi tanulmányaim számára. Azt gondolom, hogy az itt megszerzett tudást biztosan tudom majd kamatoztatni a továbbtanulási területemen is – fogalmazott Juhász István Tamás, aki az SZTE Gazdaságtudományi Karának pénzügy és számviteli szakján szeretne majd tovább tanulni. Mint elárulta, kicsit izgul az érettségi miatt, de próbál minél nyugodtabb lenni, hiszen annál jobb eredmény születik majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest