Térség Top

Na, ezért nincs ma sem ügyfélfogadás Nagylakon

A nagylaki községháza felújítását tegnap az ajtók és az ablakok cseréjével kezdték, de a munkálatokkal járó por miatt az irodákban előtte mindent le kellett takarni. Ma is hasonló a helyzet, így csak hétfőtől várják az ügyfeleket a polgármesteri hivatal munkatársai.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön reggel a nyílászárók cseréjével, illetve a régi gázkazán, illetve a hozzá csatlakoztatott radiátorok s az oda vezető csövek leszerelésével megkezdődött a nagylaki községháza, egy 37 millió forintos TOP-os pályázatból való felújítása, modernizálása. A költségekből ebből 6,5-7 millió forint önerőt a helyi önkormányzat biztosít, miután az épületben egy önkormányzati lakás is található, arra pedig nem lehet felhasználni a támogatást.

Az épület összes nyílászáróját kicserélik a munkálatok során, az épület teljes egészében külső hőszigetelést kap. A majdani fűtést biztostó hőszivattyút a tetőre telepítendő napkollektorok látják majd el elektromos energiával.

navigate_before
navigate_next

A jelenlegi, a mozgáskorlátozottak az épületbe való jutását segítő, meglehetősen hosszú rámpát is némileg átalakítják: a másfajta lejtést kap majd, jelenleg ugyanis meglehetősen meredek. És a jelenlegi vizesblokkot is alkalmassá teszik, hogy azt a mozgáskorlátozottak is könnyedén tudják majd használni. A községháza modernizációját a közbeszerzési eljárás győzteseként a Skorpió Kft. szakemberei végzi, miután ez a cég adta a legkedvezőbb ajánlatot. A felújítás várhatóan július közepén fejeződik be, a munkálatok befejezésének hivatalos határidő július 31-e.

A felújítás idejére az önkormányzat nem költözik ki a községházáról, a csütörtöki és a mai, azaz pénteki „üzemszünet” után hétfőtől az ügyfélfogadási zavartalanul működik.

A május 26-i európai parlamenti választás szavazóköre is a megszokott helyen, azaz itt, a községházán működik majd.