Hírek Makó Színes

Nyolcvankét ballagó búcsúzott a JAG-tól

Elballagott a Makói József Attila Gimnázium négy végzős osztálya: nyolcvankét tanuló járta körbe a gimnázium termeit, elköszönve diáktársaiktól és tanáraiktól.

A ballagási ünnepségen Martinuszné Korom Gabriella felelevenítette, hogy három hónappal ezelőtt, februárban találkoztak legutóbb a Gombavatón, hasonlóan ünnepi körülmények között.

– Az azóta eltelt időszak nagyon fontos volt számotokra, befejeztétek a 12. osztályt, megszereztétek a bizonyítványt, és tudjátok, hogy milyen eredményekkel indultok a felsőoktatási felvételiért folytatott versenyben – emelte ki a megbízott igazgató, aki továbbá elmondta, meggyőződése szerint jó eséllyel indulnak a JAG-osok.

Martinuszné Korom Gabriella ezt követően köszöntötte a négy végzős osztályt és osztályfőnökeiket, majd kiemelte azokat a tanulókat, akik kiemelkedő tanulmányi, verseny- és sporteredeményeket tudhatnak maguk mögött.

navigate_before
navigate_next

– Amit felsoroltam, az azt bizonyítja, hogy az elmúlt négy, illetve nyolc év folyamán komoly munka folyt, mindenki megtalálhatta azt a területet, amelyben kibontakozhatott, amelyben megmutathatta magát. Azzal kezdtem az elején,, hogy egy versenyben vagytok, ám a versenyben nemcsak a tökéleteseknek lehet esélyük – hangsúlyozta a megbízott igazgató, aki ehhez kapcsolódóan egy tanmesét is elmondott a diákoknak és a ballagáson résztvevőknek, illetve megköszönte a szülők munkáját is.

Ezt követően Rója István átadta az Ollexik Viktor Alapítvány díjait, amelyek odaítélésében egy héttagú kuratórium döntött, majd a tizenegyedikesek búcsúztak a végzősöktől.

navigate_before
navigate_next

Tanulmányi és közösségi munkájával érdemelte ki az Angyalsóhaj Alapítvány díját és a vele járó pénzjutalmat Dorotovics Zsuzsanna, 12.A osztályos tanuló, a díjat Vargáné Szalados Klára adta át az alapítvány nevében. A díjazott – mint portálunknak elmondta – nagy meglepődéssel fogadta az elismerést. Elért eredményei közt szerepel számos verseny mellett az OKTV-n elért 18. helyezés, tanulmányait Szegeden szeretné folytatni, anglisztika szakon vagy angol, történelem szakos tanárként.

Végül a végzős diákok is elköszöntek iskolájuktól; tanáraiktól, diáktársaiktól, az osztályok búcsúbeszédeit követően átadták az iskola zászlaját is, feltűzve szalagjaikat.