Térség

Nyári szünet az ambrózfalvi, csanádalberti, pitvarosi és nagyéri óvodákban

Különböző időpontokban lesznek zárva ezen a nyáron az ambrózfalvi, a csanádalberti, a pitvarosi és a nagyéri óvodák. Az érintett kisgyermekes szülők máris ehhez igazíthatják a szabadságaikat. És készíthetik fel a helyzetre a nagyszülőket.

A Csanádalberti Közös Hivatal költségvetése márciusi elfogadásakor a négy (azaz az ambrózfalvi, a csanádalberti, a pitvarosi és a nagyéri) testület jelenlévő tagjai az óvodai nyári zárva tartás idejéről is döntöttek. Mégpedig zöld utat adva az intézményvezetők javaslatainak.

E szerint az érintett kisgyermekes szülők máris igazíthatják nyári szabadságaikat vagy felkészíthetik a nagymamákat, esetleg a nagypapákat egy kis gyermekfelügyeletre. A Pitvarosi Térségi Óvoda Egységes Óvoda és Bölcsőde ambrózfalvi óvodájában július 5-e és 23-a közt lesz nyári szünet. Ez alatt a bő két hét alatt elvégzik az intézmény soros tisztasági meszelését is, így a kisgyerekek valósággal megújult környezetbe térhetnek majd vissza a szünet végeztével.

A csanádalberti és a nagyéri óvodák augusztus 5-e és augusztus 23-a között lesznek zárva. Pitvaroson pedig július 29-től augusztus 23-ig nem működik majd az óvoda.