Hírek Makó Sport

Népszerű a szivacskézilabda a térségben is

Ismét szivacskézilabda mérkőzéseket rendeztek a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol a makói gyerekek mellett apátfalvi, maroslelei és földeáki iskolás csapatok vettek részt.

Nemrég 160 gyermek közreműködésével rendezték meg a szivacskézilabda bajnokságot Makón, csütörtök délután pedig térségi diákcsapatok fogadták el a felkérést újabb mérkőzésekre. A kézilabda „előfutárának” is tartott szivacskézilabda népszerű sportág, hiszen ennek köszönhetően lehet feljebb lépni a magasabb kategóriába. Fiúk és lányok egyaránt szeretik.

navigate_before
navigate_next

A meccsekre kilátogatott Czirbus Gábor alpolgármester is, aki elmondta, a szivacskézilabda a legfontosabb állomása a kézilabda utánpótlásnak. A meccseken azt tapasztalta, hogy a fiatal, 8-9 évesek már most nagyon jó mérkőzéseket játszanak egymás ellen. Az utánpótlás folyamatosan növekszik, így hatalmas előnyt fog jelenteni, ha elkészül a kézilabdacsarnok, ahol még több lehetőségük lesz a jövő generációjának a gyakorlásra, mivel az a csarnok az ő igényeik szerint lesz kialakítva. Az új sportlétesítményre a Makói Kézilabda Club közösen pályázott az önkormányzattal.