Térség Top

Bontással kezdődött a nagylaki községháza felújítása

Ma reggel a radiátorok leszerelésével kezdődött és a nyílászárók cseréjével folytatódik ma és holnap a nagylaki községháza 37 millió forintért július közepéig zajló energetikai felújítása. A hivatalban sem ma, sem pénteken nem tartanak ügyfélfogadást. Hétfőn azonban ismét kinyitnak.

Szó szerint a bontással kezdődött meg ma reggel a nagylaki községháza energetikai felújítása, mely az épület hőszigetelése mellett napkollektor felszerelését és hőszivattyú üzembe helyezését is jelenti.

– Eddig gázzal fűtöttünk, így a hőszivattyú üzembe helyezését követően teljesen megváltozik a fűtés módja. Ezért a jelenlegi radiátorokat leszerelik, illetve eltávolítják az azokhoz vezető csöveket. A hőszivattyút a tetőre telepítendő napkollektorok látják majd el elektromos energiával – mondta Locskai Zoltán polgármester.

A községháza energetikai felújítása 37 millió forintba kerül, ebből 6,5-7 millió forint önerőt a helyi önkormányzat biztosít, miután az épületben egy önkormányzati lakás is található, arra pedig nem lehet felhasználni a támogatást. Az épület felújítása egy nyertes TOP-os pályázatnak köszönhető.

– Az épület összes nyílászáróját kicserélik a munkálatok során, az épület teljes egészében külső hőszigetelést kap. Szerencsére a tetőszerkezethez nem kell hozzányúlni, a statikai vizsgálat arra jutott, hogy az minden további nélkül elbírja majd a napelemtáblák súlyát – tette hozzá a polgármester. A jelenlegi, a mozgáskorlátozottak az épületbe való jutását segítő, meglehetősen hosszú rámpát is némileg átalakítják: a másfajta lejtést kap majd, jelenleg ugyanis meglehetősen meredek. És a jelenlegi vizesblokkot is alkalmassá teszik, hogy azt a mozgáskorlátozottak is könnyedén tudják majd használni. A községháza modernizációját a közbeszerzési eljárás győzteseként a Skorpió Kft. szakemberei végzi, miután ez a cég adta a legkedvezőbb ajánlatot. A felújítás várhatóan július közepén fejeződik be, a munkálatok befejezésének hivatalos határidő július 31-e.

A felújítás idejére az önkormányzat nem költözik ki a községházáról, a mai és a holnapi szünet után hétfőtől az ügyfélfogadási zavartalanul működik. Így az európai parlamenti választás szavazóköre is a megszokott helyen, azaz a községházán működik majd.