Színes Térség Top

Kitáncolták magukat a kiszombori majális résztvevői

A délelőtti pár csepp eső sem tántorította el a kiszombori majális főzőversenye résztvevőit, Baranyi Sándor 120 adag finom ételt készített, Baranyi Tímea nyerte a rodeóbika versenyt, és fellépett az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport valamint a 10-évestől a 65 évesig valamennyi korosztályt tömörítő Zombortánc is. A majálisozók remekül érezték magukat.

Már kora reggel 8 csapat ragadott kondért, fakanalat és minden egyéb szükséges eszközt, hogy a főzőverseny szakavatott zsűrijének „elkápráztassa” az ízlelőbimbóit. Az erőfeszítéseknek s a titkos vagy hagyományos recepteknek köszönhetően a finomságok el is készültek, s a zsűri a kóstolást követően Cápa, azaz Tenczer Csaba csapatát hirdette ki győztesnek. Nem búslakodtak a vesztesek, hiszen ebédre elfogyasztották a maguk készítette bográcsost.

De az sem panaszkodhatott, aki nem nevezett, ő százhúszad magával Baranyi Sándor mesterien elkészített ebédjét fogyaszthatta el.

A délután már az önfeledt szórakozás jegyében telt, előbb a gyerekek és szüleik próbálhatták ki a különböző népi játékokat, vagy éppen azt, hogy mennyi ideig maradnak fenn az elektromos rodeóbika hátán. Erre még az idősebb korosztály is kíváncsi volt, sőt akadt aki közülük is felkapaszkodott a nyeregbe.

navigate_before
navigate_next

Nem maradt el a leginkább a Bud Spencer, Terence Hill filmekből ismert sör-virsli verseny, mely feladata a sör és a virsli minél gyorsabb elfogyasztása volt. Ebben Szekeres Krisztián (települési képviselő) bizonyult – szoros versenyben – az idén a legjobbnak.

Az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport a mindenütt nagyon sikeres és egy valóban egykoron létezett búfelejtőről szóló, Ács Kalári kocsmája című műsorával aratott hangos és zajos sikert, olyannyira, hogy a táncolók közé a nézők is beálltak, s együtt mulattak.

A hangulatot csak fokozta a Bedő Katalin által még tavaly életre hívott, a 10 és 65 éves korosztályt is tömörítő, az alaplépéseket fergetegesen variáló Zombortánc műsora, melytől a közönség egy része ismét úgy érezte, neki is az ezúttal parkettként szolgáló betonra kell perdülnie.

A remek műsorszámokat a fiatalabbak és az idősebbek együtt tapsolták, ugrálták végig, majd a táncot ki-ki vérmérséklete és ereje szerint folytathatta.