Hírek Makó

Közel százan végezték el eddig a Család és KarrierPONT képzéseit

Az utóbbi hónapokban több képzést is indított a makói Család és KarrierPONT, a mai napon az önismereti tréningen résztvevők vehették át tanúsítványaikat és az elvégzésért járó utalványokat.

Az önismereti tréning a Család és KarrierPONT keretein belül második alkalommal valósult meg, a mai zárónapon pedig a résztvevők megkapták tanúsítványukat és a 14 900 forint értékű utalványokat, ezzel megköszönve részvételüket. Az utolsó alkalmon ezek mellett lehetőség nyílik a tapasztalatok megosztására is a négy délutános képzésről  – tudtuk meg Andrási Lillától.

– Nagyon nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt időszakban rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a képzéseinkről, és olyan várólistával rendelkezünk már, hogy szerintem decemberig a legtöbb  képzésünkre már betelt a hely. Alapból úgy terveztük, hogy nyáron mi is nyári szüntet fogunk tartani a képzéseinkre vonatkozóan, viszont annyira nagy az érdeklődés, hogy jelenleg az oktatócéggel folynak a megbeszélések, hogy nyáron is tartsuk a képzéseinket – árulta el a projektmenedzser.

Hamarosan pedig megkezdődnek az angol, a szerb és a román nyelvi képzések is, amelyekre hatalmas érdeklődés van. Első körben május 21-én a Koronában veszi kezdetét az angol és a szerb nyelvi képzés, ezzel párhuzamosan a Hagymaházban pedig vállalkozásindítási és informatikai alapképzés indul.

– Minden nyelvi képzésünkre már annyira sokan jelentkeztek, hogy a következő több alkalomra is beteltek a létszámok, de én biztatok minden makói és járásban élő lakost, hogy jelentkezzenek ezekre a képzésekre – hívta fel a figyelmet Andrási Lilla, aki továbbá örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a mai napon jelezték számára, hogy az oktatócégnél, akikkel leszerződtek, egy román nyelvtanár is rendelkezésre áll, így várhatóan június folyamán a román nyelvi képzés is kezdetét veheti.

A projektmenedzser továbbá elmondta: közel százan végezték el eddig sikeresen a képzéseket, a pályázatban viszont mindenki csak egy képzésen vehet részt. A projekt 2020 november harmincadikáig tart majd, a visszajelzések szerint mostanáig legalább 10 főt sikerült visszaintegrálni a munkaerőpiacra.