Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Návay Lajos halálának 100. évfordulójára emlékeztek, végzősöktől búcsúztak a Pulitzer Kollégiumban, szórakozóhely okozza a legtöbb panaszt Marosvári Attila körzetében, Varga Józseffel beszélgettünk a Tánc Világnapján – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Tegnap volt száz éve, hogy meggyilkolták a kiskunfélegyházi pályaudvaron unokabátyjával, Návay Ivánnal és a szentesi főjegyző Kiss Bélával együtt Návay Lajos volt országgyűlési képviselőt, aki a képviselőháznak előbb másod-, majd első alelnöke, végül rövid ideig elnöke volt. Konferenciával és koszorúzással emlékezett rá a térség.

Már régi hagyomány a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, hogy az ott lakó végzősöktől is elbúcsúznak diáktársaik és pedagógusaik. Hétfő délután 16 tanuló ballagott el a diákotthonból.

Gilinger Sándorné Csernus Veronikát 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Farkas Éva Erzsébet. A polgármester virágot és csokoládétortát is hozott az ünnepeltnek, továbbá Orbán Viktor emléklapját is átadta a tegnapi napon.

Már szépen gyűlnek a felajánlott játékok a Figyi Coffee-ban: a kávézó – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is jótékonykodásra invitálja az embereket. A cél az, hogy több mint 200 gyermeket tudjanak megajándékozni gyermeknap alkalmából.

1982 óta ünneplik a világon április 29-én a Tánc Világnapját. A jeles nap alkalmából Varga József Dömötör díjas táncművésszel, Nívódíjas táncpedagógussal beszélgettünk.

A Ráday lakótelepen folytatódott az utcafórumok sorozata, az itt élők szerint már 17 éve gondot okoz a Pallas Pub, kutyafuttatót pedig nem szeretnének. Parkolót viszont igen.

Az orvosi rendelő 52-53 négyzetméteres bővítésére és orvosi eszközök vásárlására pályázik Nagylak, döntött róla tegnapi ülésén a helyi képviselő-testület. A képviselők zöld utat adtak a Székkutasi Tömegsport Clubnak, hogy az pályázzon a nagylaki műfüves pálya építésére. Csütörtökön és pénteken cserélik a községháza nyílászáróit, így ezeken a napokon nem lesz ügyfélfogadás.

69 millió 750 ezer forint helyi adó folyt be tavaly Apátfalván, 144-gyel csökkent a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők száma, s nem jellemző a fiatalkorú bűnözés a faluban és tűzijáték is lesz az idei falunapon – derült ki a hétfő délutáni apátfalvi testületi ülésen.

A mai napot pedig a Seafret dalával indítjuk!