Makó Színes

Az eső sem vette el a Kerisek jókedvét a diáknapon

Bár az időjárás miatt mégsem a Maros-parton, hanem az iskolában tartották meg a Návay diáknapját, a tanulóknak ez sem szegte kedvét, a program zárásaként pedig a tanárok és a diákok is megmérkőztek.

Számos ügyességi és elméleti feladat; kvíz, szókereső és labdajátékokat érintő állomások is várták a diákokat a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diáknapján – tudtuk meg Rácz Bálinttól.

– Közösségépítő szerepe van a diáknapnak, másrészt kell egy nap, amikor a tanév vége felé kiengedheti a gőzt mindenki, egy kis sportos, nem annyira kötött iskolai feladatokat megoldva – fogalmazott az intézmény tanára.

navigate_before
navigate_next

– A mai napot én már idén negyedik éve élem meg, nagyon jó, mert ilyenkor a suli is, a tanárok is, a diákok is egy könnyedebb napon vannak, és ilyenkor összerázódik mindenki – mondta el portálunknak az érettségi előtt álló Szabó Kitti. Mint elárulta, voltak előzetes feladatok is; zászlót, menetlevelet és indulót kellett készíteniük az osztályoknak, a diáknapi feladatok közül pedig az Activity tetszett neki a legjobban. Osztálya ráadásul lufikkal jelölte, hogy ők idén ballagnak, az utolsó évben pedig szeretnék megnyerni a versenyt is, hiszen tavaly lecsúsztak a dobogóról.

Az eredményhirdetést megelőzően tanár-diák mérkőzések vették kezdetüket, ahol nemcsak kosárlabdában, de kézilabdában is megmérkőztek a résztvevők.