Belföld Hírek

A bevándorlás megfékezését egyáltalán nem bízhatjuk az ellenzékre

A bevándorlás megfékezését egyáltalán nem bízhatjuk az ellenzékre – jelentette ki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn Egerben, ahol arról is beszélt: május 26-án jövőt választ magának Európa és benne Magyarország.

Kocsis Máté az “Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!” című országjáró kampány részeként tartott lakossági fórumon hangsúlyozta: az unió és Magyarország egyaránt fontos döntés előtt áll. Az embereknek tudniuk kell, hogy a jelenlegi brüsszeli elit fokozni akarja a bevándorlást, melyet nem megállítani, hanem megszervezni igyekszik.

Ezért is Európa jövőjét meghatározó kérdés, hogy a bevándorlásellenes erők vagy a migráció támogatói kerülnek-e többségbe az Európai Parlamentben – tette hozzá.

A kormánypártok álláspontja ebben világos, és azt szeretnék minél több emberrel megismertetni – mondta a frakcióvezető, aki szerint “ekkora téttel rendelkező európai parlamenti választás még nem volt Magyarországon”.

Emlékeztetett: amíg az előző EP voksoláson még fel sem merült a bevándorlás és a terrorizmus ügye, addig közvélemény-kutatások igazolják, hogy ma már a tagállamok mindegyikében ez az első számú téma. Ezzel szemben Brüsszel semmit nem tett azért az elmúlt időszakban, hogy legalább időt nyerjen, de még inkább megakadályozza ezeket – jelentette ki.

Ha valaki felelősen és nem cinikusan tekint a jövőbe, akkor rájön, hogy ha Európa most nem cselekszik, annak beláthatatlan következményei lesznek. “Erről a kérdésről csak egyszer dönthetünk” – fogalmazott Kocsis Máté. Hozzátette: a magyar polgárok a hazai ellenzékre nem számíthatnak ebben a kérdésben.

Orbán Viktor volt az első miniszterelnök Európában – folytatta -, aki a problémát nevén nevezte, és megoldási javaslatot is kínált, amelynek egyik vezérfonala, hogy ne a bajt hozzuk ide, hanem a segítséget vigyük el a rászorulókhoz.

Az EP választás lehetséges kimeneteléről szólva a frakcióvezető közölte: a magukat demokratának tartó politikai erők jelentős részével szemben a Fidesz meggyőződése, hogy a bevándorlás kérdéséről kizárólag az európai emberek dönthetnek. “Hiszünk a népakarat erejében” – fogalmazott, megjegyezve: a kormány minden döntését a nemzeti konzultációkon és népszavazáson kinyilvánított társadalmi igény vezérli. Egyre több tagország választói és döntéshozói fordítanak hátat a brüsszeli politikának, a népakarattal szembeszálló tagállami vezetők egy részét pedig az elmúlt években leváltották a választók – mondta.

A nagy arányú választói felhatalmazásnak és a bevándorlásból eredő veszélyek elsőnkénti felvetésének köszönhetően hazánknak nagyobb szava van az unióban, mint amit mérete indokolna – hangsúlyozta. “Mi nem egy-két plusz mandátumért küzdünk, hanem az igazunkért, és nem a képviselői helyek száma miatt fontos a választói támogatás, hanem a politikai legitimitás, a bevándorlásellenes álláspont minél szélesebb körű támogatottsága miatt” – közölte Kocsis Máté.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége fideszes országgyűlési képviselője a fórumon arról beszélt: választókerületében eddig több mint 15 ezren támogatták Orbán Viktor 7 pontos bevándorlásellenes programját. Az aláírásgyűjtés folytatódik, hiszen “meg kell mutatnunk Brüsszelnek, hogy milyen sokan kiállnak amellett: Magyarország maradjon meg magyar országnak” – fogalmazott.

Mától a Fidesz-KDNP kampánya új szakaszába lépett: a pártszövetség országjárásba kezdett, amelynek egyik első állomása Eger – tájékoztatott, jelezve, hogy 220-nál több választási gyűlést tartanak országszerte. Emlékeztetett: Eger és térsége turisták tömegeit vonzza. A város és környéke egyik fontos értéke a biztonság, amelyet meg kell védeni. Erről is szól a május 26-ai voksolás – jelentette ki Nyitrai Zsolt.