Hírek Makó Színes

Végzősöktől búcsúztak a Pulitzer Kollégiumban

Már régi hagyomány a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, hogy az ott lakó végzősöktől is elbúcsúznak diáktársaik és pedagógusaik. Hétfő délután 16 tanuló ballagott el a diákotthonból.

Idén 16 végzős kollégistától búcsúztak el a diáktársaik a Pulitzer Kollégiumban. A ballagási ceremónián – ahogy a rendesen ballagáson is lenni szokott – ballagótáskát akasztottak a tizenkettedikesek vállára, majd egymást követve vonultak a kollégium folyosóin. Ezt követően a tizenegyedikesek elbúcsúztatták a ballagókat, illetve az ünnepeltek is elköszöntek diáktársaiktól, tanáraiktól és az intézménytől. A ballagást egy közös vacsorázás zárta.

Kozák György, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kollégium vezetője elmondta, már régi hagyomány az intézményben, hogy ballagást szerveznek a végzősök részére. A ballagók a város négy középiskola valamelyikébe jár.

– Számunkra ugyanolyan fontos, hogy búcsút vegyünk a gyerekektől, mint más iskolának vagy óvodának a városban – tette hozzá a kollégium vezetője.

navigate_before
navigate_next

A kollégiumba főleg a térségből származó tanulók laknak, azonban már volt olyan év, amikor Pest és Bács-Kiskun megyéből fogadtak tanulót.