Hírek Színes

Dédunokáival fújta el 90. születésnapjára kapott tortájának gyertyáit

Gilinger Sándorné Csernus Veronikát 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Farkas Éva Erzsébet. A polgármester virágot és csokoládétortát is hozott az ünnepeltnek, továbbá Orbán Viktor emléklapját is átadta.

Bár a kórházban töltötte 90. születésnapját április elsején Gilinger Sándorné Csernus Veronika, mostanra szerencsére meggyógyult, így a mai napon a város nevében is felköszöntötték születésnapja alkalmából.

Mint az ünnepelt elmondta: kislánykora óta dolgozott, és mindössze 14 éves volt, mikor kitört a második világháború, édesapja pedig négy évre fogságba is esett. A nehéz időkben is dolgozott, többek között a kendergyárban is, négy éve pedig Makóra költözött Óföldeákról.

– A Jóisten megáldott négy gyerekkel, ez volt minden, a legjobb az életemben – válaszolta Gilinger Sándorné Csernus Veronika arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka. Mint elárulta, lánya most is éjjel-nappal vele van, de dédunokái is gyakran látogatják.

Az ünnepeltet Farkas Éva Erzsébet polgármester is felköszöntötte, aki virággal és csokoládétortával érkezett, továbbá Orbán Viktor emléklapját is átadta.