Kiemelt hírek Makó

Czirbus: Mit gondol a helyi MSZP párttársuk patkányozásáról?

A makói Fidesz elnöke mélységesen elítéli az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó nemrég tett kijelentését, amely szerint azért nő a Fidesz támogatottsága, mert „sok a patkány Magyarországon”. Czirbus Gábor egyúttal felszólította a párt helyi tisztségviselőit, nyilatkozzanak arról, hogy azonosulnak-e vele, vagy elhatárolódnak tőle.

– Hogy lehet az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan növekszik… ? – hangozz el az ATV műsorában a kérdés az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóhoz. Ő meg, ha már „szókimondó”, akkor azt találta rávágni, hogy „sok a patkány Magyarországon”. Az országgyűlési képviselő azóta hol bocsánatot kér, hol magyarázkodik, miért célzott arra, hogy több mint 2,5 millió Fideszre szavazó patkány lenne.

Czirbus Gábor, a makói Fidesz elnöke ezzel kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót, ahol elmondta, mélységesen elítéli ezt a magatartást, szerinte ugyanis aki az embereket akarja képviselni, semmilyen körülmények között nem beszélhet így.

– Amikor 2014-ben letettem az eskümet, én mindenkinek a képviselője szerettem volna lenni, és úgy is viselkedtem az elmúlt időszakban, és a mai napig is. – hangsúlyozta az alpolgármester, majd hozzátette, ez teljesen független attól, hogy ki, milyen pártra szavaz. Czirbus Gábor kiemelte, elhiszi, hogy nagyon nagy a baj az MSZP háza táján, de ha semmi nem sikerül, az sem indok arra, hogy néhány másodperces hírnévért lepatkányozzák az embereket.

A makói Fidesz elnöke ezért arra szólította fel mai sajtótájékoztatóján az MSZP helyi tisztségviselőit, például Buzás Pétert és a párt korábbi országgyűlési képviselő-jelöltjét, Rója Istvánt is, hogy egyértelműen tájékoztassák a közvéleményt arról, hogy mit gondolnak Bangóné Borbély Ildikó szavairól, azonosulnak-e vele, vagy elhatárolódnak tőle. Az érintetteket mi is meg fogjuk keresni a témában.

Az alpolgármester arra is emlékeztetett, hogy hasonló akcióra ráadásul volt már példa korábban Makón is. Ez alatt nyilván Mucsi Tamás patkányozására gondolt, aki közösségi oldalán tett bejegyzésében utalt arra az önkormányzati választások után, hogy „a Polgármesteri Hivatalban nem voltak soha patkányok, de már ezt is megoldották (a Fidesz – a szerk.). Minden folyosón azok rohangálnak!”

Ezt egy a bejegyzés alatt ráadásul kommentben ki is egészítette azzal, hogy „két lábon járók”, hogy mindenki értse mire gondolt.

Ebből aztán nagy botrány lett, a patkányozási hullámot mindenesetre Mucsi Tamás is igyekezett újra meglovagolni, Facebook-oldalán elővéve a korábbi ügyét, amit ő lejárató kampánynak tart (a fentebbi részből alapján mindenki el tudja dönteni, hihető magyarázat-e).