Hírek Színes Térség

Közösséget is építettek az apátfalvi Tavaszköszöntőn

Tavaszköszöntő rendezvényt szervezett az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A délutáni program nemcsak a szórakozásról, hanem a tavalyi év összefoglalásáról és a jövő átbeszéléséről is szólt.

Ahogy tegnap megírtuk, az újrapontozás után remek eredményt ért el az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat pályázata az EMMI kiírásán. Ennek köszönhetően sikerült megrendezni a Tavaszköszöntő rendezvényt a Szigetházban. Károlyi Sándor, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, a délután a közösségépítésről és a közösség jövőjéről szól: megbeszélik a jövőt érintő programokat, az Európai Parlamenti választásokról is szó esik, illetve a szórakozás sem maradhat el. A Szigetházban a remek hangulatról a Károlyi Trió gondoskodik.

– Nagyon fontos a májusi EP-választás kimenetele, ugyanis nekünk nem mindegy, ki képvisel bennünket Brüsszelben. Az előzetes aláírásgyűjtés alapján kijelenthetem, hogy az apátfalvi cigány közösség a Fidesz-KDNP-t támogatja ezen a választáson – fogalmazott Károlyi Sándor.

navigate_before
navigate_next

A programok terén nem unatkozik majd a nemzetiségi önkormányzat, hiszen részt vesznek a gasztronómiai fesztiválon, kulturális napot is szerveznek és a falunapon is közreműködnek. Károlyi Sándor nagyon büszke a közösségére, akikkel szoros kapcsolatot ápol: ez a tavaszköszöntő rendezvény erről is szólt.