Hírek Külföld

Felvételen: gyújtogatott a görögországi migránskaraván egy része

Eddig nem ismert felvétel került nyilvánosságra a görögországi migránskaraván egyes tagjairól, akik néhány héttel ezelőtt úgy próbálták utat törni a rendőrök között, hogy felgyújtották körülöttük a kiszáradt füvet, aljnövényzetet – közölte a 888.hu.

Ahogy korábban a portál írta, április első hetében komoly összecsapások bontakoztak ki Görögországban a Közel-Keletről Európába igyekvő migránsok és rohamrendőrök között. A karavánba szerveződött illegális bevándorlók mindent elkövettek annak érdekében, hogy áttörjék a rendőrsorfalat, sőt még a gyújtogatástól sem riadtak vissza.

Egy nem rég nyilvánosságra került felvétel szerint ugyanis egyes migránsok az öngyújtójukkal gyújtották meg a kiszáradt füvet, aljnövényzetet, hogy ezzel is elválasszák maguktól az őket megfékezni akaró rohamrendőröket.

Azt leszámítva, hogy a szándékos tűz okozás súlyos bűncselekménynek minősül, az efféle lázadási kísérletek a szárazság sújtotta Görögországban hatalmas tragédiába, akár katasztrófába is torkolhatnak. Emlékezetes, egy évvel ezelőtt háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el az országban, miután egy hatalmas tűzvész keretében 74-en vesztették életüket.

A görögországi migránskaraván célpontja nagy valószínűséggel Észak-Macedónia. Tagjai elsősorban szírek és afgánok. Amennyiben a körülbelül 1500 fős tömeg sikeresen el tud a tavasz folyamán indulni, akkor várhatóan még többen próbálnak majd útra kelni, akár Törökországból is.