Térség Top

Dalra fakadt a kiszombori dalostalálkozó közönsége is

Nagy sikerrel rendezte meg a helyi önkormányzat és a helyi Harangvirág Népdalkör ma délután a kiszombori Rónay-kúria emeletén a II. Kiszombori Dalos találkozót, melyen nem csak tapsolt, de dalra is fakadt a fellépőkkel a közönség.

– Rendszeresen szervezünk dalostalálkozókat a ma itt fellépett zenekarokkal, mindig más-más helyszínen. Most nálunk rendeztünk ilyet, de valamennyi csapat évente legalább egynek ad náluk otthont, így látogatjuk meg egymást – mondta Papp Mária. A Harangvirág Népdalkör zenei vezetője hozzátette: a környéken működő csapatokat hívták meg erre a mai alkalomra. – Szerencsénk volt, hogy március 15-én megnyitották a Rónay-kúria emeleti kiállítótermét, s itt ez a találkozó az első a rendezvények sorában. A 11 tagú Harangvirág Népdalkör (mely három tagja citerés, s a többi énekes) idősek baráti köréből szerveződött. A Nótafa népdalkör már 2011 éve működött, s tavaly nyáron önállósodtunk, elhagytuk az idősek otthonát – tette hozzá Papp Mária.

navigate_before
navigate_next

– A dal összeköti az embereket és nagyon jó érzés egy-egy éneket megtanulni. Hiszen a dal, ha szomorúak, ha vidámak vagyunk akkor is segít. Bízom abban, hogy ez a délután a vidám dalokról fog szólni – mondta a rendezvényt megnyitó Szegvári Ernőné, a község polgármestere.

A dalostalálkozót a legfiatalabb szereplők, a kiszombori Balázs Viola és a csorvási Békefi Boglárka „szereplése” nyitotta meg, majd azonnal remek hangulatot teremtettek a fellépők, a Harangvirág népdalkör műsora, a szépen daloló szegedi Gyuris János szólóéneke. A szegedi Lélek Terápia Népdalok Baráti Kör és a mélykúti Szederinda citerazenekar csak fokozták a hangultatot, s a közönség először a citerazenét hallván kezdte dúdolni, majd énekelni a népdalokat.

A szőregi Ezüsthajú Dalkör remek előadása, majd a csorvási Kisze Citerazenekar hallatán aztán már szinte folyamatosan tapsolt is a közönség, hogy a hangulatot a szegedi Bürgés Anna, majd a csanádpalotai Búzavirág Népdalkör fokozza.

A dalostalálkozóra a koronát a makói Rácz János citerazenekar tette fel.