A fennállásának 25. évét ünneplő Magán Zeneiskola országos rajzpályázatot hirdetett, amelyre rekordszámú, mintegy 500 pályamű érkezett, a díjazott művekből a Kálvin téri iskolában nyílt kiállítás.

Nemcsak Makóról és a térségből, hanem többek között Szegedről, Répcelakról, Balatonfűzfőről és Debrecenből is érkeztek pályaművek az „Így játszunk mi!” címet viselő országos rajzpályázatra. Mint Oláh Nóra portálunknak elmondta: a kerek évfordulóknál hagyomány, hogy országos rajzpályázattal ünnepelnek, a most meghirdetettre pedig rekordszámú, mintegy 500 pályamű érkezett, 20 településről.

A pályaművekről egy háromfős zsűri döntött, és mint Csikota József elmondta, egyértelmű volt a díjazás, hiszen kiváló szakemberek ítélték oda a díjakat.

– Nagyon boldog vagyok, hogy ötszáz pályamunka érkezett be, így ötszáz kreatív gondolat, ötszáz gyermekérzés került a papírra. Én úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos, hogy a mai korban a tudományok mellett az érzéseinkről, lelkivilágunkról meg tudunk nyilvánulni, és ha ezek a gyerekek így nevelődnek, akkor én úgy gondolom, hogy az ő nevelődésük nagyon jó irányba van, és a jövő nemzedéke kifinomultabb, nyitottabb lesz egymás felé és boldogabb, békésebb életet tudnak majd élni – hangsúlyozta a karnagy-igazgató.

A díjazottak között több makói, illetve térségi tanuló is szerepelt, azon diákok pedig, akik távolabbról neveztek és nem tudtak eljönni az eredményhirdetésre, számukra postai úton juttatják el díjaikat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest