Térség

Óföldeák is támogatja a makói mentősöket

Tegnap délután az ólföldeáki képviselő-testület ülésezett: többek között sporteszközök beszerzéséről, pályázatokról és az Országos Mentőszolgálat Makói Mentőállomásának támogatásáról is döntöttek. Az ülés végén Návay Lajos halálának 100. évfordulójáról emlékeztek meg.

Az óföldeáki képviselő-testületi is összeült a soron következő ülésére: elsőként Simonné Sinkó Erika polgármesteri beszámolóját hallgatta meg és fogadta el a testület, aki a két ülés közt történt legfontosabb eseményekről számolt be, ezt követően a 2018-as év rendőrségi és katasztrófavédelmi tájékoztatást ismerhették meg. Döntöttek a Magyar Program faluról is: ennek keretén belüli orvosi eszközöket vásárol a település, illetve a nemzeti és helyi identitástudatot erősítik – mindkét esetben a legkedvezőbb ajánlattevőt választotta ki a testület.

Egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően nyári elfoglaltságot szerveznek majd a községben. Sporteszközök beszerzéséről is szavaztak: többek között ping-pong asztalt, ütőket és labdákat, illetve ugrálókötelet vásárolnak a pályázati forrásból. Országos Mentőszolgálat támogatási kérelmét is elfogadta az óföldeáki grémium, így a makói mentőállomást támogatják, akik így mentési technikai eszközöket tudnak beszerezni. Május 10-én szervezik meg a Futás a múltba nevű programot, amelyet Földeákkal közösen bonyolítja le Óföldeák, így anyagilag segítik a sikeres rendezvény megvalósulását.

A testületi ülést követően a képviselő-testület tagjai Návay Lajos emléktáblájánál koszorút helyeztek el a magyar politikus halálának 100. évfordulójának alkalmából, majd ellátogattak azokhoz az önkormányzati épületekhez, amelyekben az energetikai korszerűsítés már megvalósult.

Borítóképünk illusztráció.