Nyílt napot tartottak a makói rendőrkapitányságon a gyerekek részére: péntek délelőtt különböző bemutatókkal készültek az óvodásoknak és az iskolásoknak. Többek között beleülhettek a rendőr- és tűzoltóautóban és a fegyverekkel is megismerkedhettek.

Minden évben egy alkalommal nyílt napot szervez a Makói Rendőrkapitányság a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltséggel, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltséggel, valamint a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal közösen a Szent György nap után. Péntek délelőtt a gyerekek megismerhették, hogyan is telik egy napjuk a rendőröknek. Különböző programokkal is készültek: többek között eszköz- és drogkereső kutyás bemutatót is megtekintettek a gyerkőcök, illetve a hőkamerás- és a Schengen buszba is beleshettek.

– Főleg általános iskoláskorú gyerekek érkeztek, jöttek első és második, de hetedik és nyolcadik osztályosok is hozzánk. Úgy látom, ilyenkor minden gyermek lelkes, hiszen felmászhatnak a tűzoltóautóra és beülhetnek a rendőrautóba – fogalmazott Decsiné Oláh Zsuzsanna, a Makói Rendőrkapitányság rendőr főtörzs-őrmestere. Ilyenkor minden fiú rendőr szeretne lenni, de sok lány is elkacérkodik a gondolattal, hogy egyenruhát ölt a jövőben. Így van ezzel Gyenes Lilla és Kovács Zsanett. A két lány jövőre fog középiskolát választani és meglehet, hogy éppen egy rendészeti szakközépiskolát jelölnek meg.

– Sok minden tetszett és nagyon sok érdekesség van itt. Hatodik osztályban döntöttem el, hogy rendőr szeretnék lenni, így lehet, jövőre a makói JUGYU-ba jelentkezek – mesélte Zsanett. Azért is tetszik neki a szakma, mert szeretne segíteni másokon és így igazságot is tud tenni. Lilla még nem biztos, hogy rendőr lesz, de a nyílt nap nagyon tetszett neki. – Gondolkoztam ezen a vonalon, mivel tetszik, hogy az igazságszolgáltatásban segítsek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest