A Galamb család emléknapjához csatlakozva a mai napon adták át a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola új laboratóriumát, amelyet már a nyári gyakorlat során használatba is vehetnek a diákok.

A Ford karavánt követően előadások is várták az iskola tanulóit, amelyeken többek között Galamb József életéről és a Ford gyárról is többet megtudhattak, továbbá az intézmény igazgatója a karaván résztvevőit is körbevezette az új laboratóriumban. Horváth Zoltán kérdésünkre elmondta: a labor építése fél évvel ezelőtt kezdődött, és nem túlzás, hogy naponta érdeklődtek a diákok Kerekes János kémiatanárnál a labor kapcsán. A mikroszaporítást pedig eddig is művelték a tanulók, így a mai napon már rutinosan vették kézbe az eszközöket, bár a felszerelések közül több még ezután kerül beszerelésre, elhelyezésre.

A nappali és az esti képzésen résztvevő tanulók is használhatják majd, illetve a nyári gyakorlat keretében is már lehetőség nyílik a laboratóriumban dolgozni, szeptembertől pedig élesben is működni fog – tudtuk meg Horváth Zoltántól, aki hozzátette: a jövő héten Franciaországból érkező diákok és a Túra Galamb résztvevői is betekinthetnek majd a laboratóriumba, amelyben többek között talaj- és szermaradvány-vizsgálatokat is elvégezhetnek majd a tanulók.

A laboratóriumot a Multisense Labor Kft. működteti majd, akik vállalják a fenntartási költségeket, továbbá a helyi gazdákat is bevonják, így nem akkreditált módon, de megrendelhetnek majd szolgáltatásokat, a tanulók pedig betekinthetnek azokba a munkafolyamatokba, amelyek máshol elzártan működnek.

Az ünnepélyes megnyitón Horváth Zoltán igazgató átnyújtotta a laboratórium kulcsait Koós Ákosnak, a Multisense Labor Kft. ügyvezető igazgatójának. A jeles esemény díszvendége pedig Sipos gazda volt, aki számos fontos és hasznos gondolatot osztott meg a résztvevő diákokkal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest