A szenvedélybetegség érzelmi oldaláról tartott előadást Urbán-Szabó Gábor, a KIÚT Alapítvány munkatársa a Hagymaházban több tucat iskolásnak.

Az Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű, EFOP 1.5.3-16-2017-00037 jelű pályázat keretén belül előadást tartott Urbán-Szabó Gábor, a KIÚT Alapítvány munkatársa. A MAFIA által szervezett „Buli van! Baj van! Végem van!” elnevezésű rendezvényen a szociális munkás a szenvedélybetegségeket és azok érzelmi oldalát mutatta be az iskolásoknak. Gábortól megtudtuk, a legfiatalabb betegük egy 11 éves fiú volt, aki a drogok rabja volt, de a tizenéves korosztályból sokféle problémával fordulnak hozzájuk.

– Már mindenhol hallhatjuk, hogy fizikailag a rossz társaság hogyan hat ránk: kipróbáljuk majd hozzászokunk, de hogy mi ennek a lelki mozgatórugója, arról kevesebbet beszélünk – mondta Gábor. – Különböző emberek, különböző dolgokat pótolnak a szenvedélybetegségekkel. A létező összes érzésre lehet használni valami szert, ha nem találunk más megoldást.

Weszelyné Véghseő Henriett Mária önkormányzati képviselő, ifjúsági tanácsnok az előadás előtt elárulta, minden évben előjön a fiatalok bulizási szokásainak rossz oldala, és erre szeretnék a figyelmet felhívni. A MAFIA idén is számos programmal készül a fiatalok számára: többek között idén is ellátogat egy szexuálpszichológus hozzájuk, de Drimba Tibor főtörzsőrmester is mesél a bűnmegelőzésről, illetve tervek között szerepel egy Youtube-sztár meghívása is.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest