Egyre inkább úgy tűnik, hogy az őszi önkormányzati választáson is meghiúsul az ellenzéki összefogás. A Liberálisok jelezték: nem hajlandók olyan jelölteket támogatni, akik mögé a Jobbik is beáll. A főpolgármester-jelölti helyért is egyre nagyobb a harc.

A Liberálisokat kihagyták az egyeztetésből, Karácsony Gergely zuglói polgármester hitelességét pedig a parkolási botrány miatt megkérdőjelezik. Puzsér Róbert le is cserélné vetélytársát. A Jobbik szerint az ellenzék szkanderezik egymással, de még nem lehet tudni, hogy ki nyer – közölte az M1 Híradója.

Az ellenzéki pártok egymással küzdenek, hogy ki nyer, azt még nem lehet tudni – így értékelte az önkormányzati választás kapcsán kialakult helyzetet a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

A vita akkor kezdődött, amikor a Momentum és a baloldali pártok bejelentették, úgy osztották fel a budapesti körzeteket, hogy a LMP-nek és a Jobbiknak nem hagytak helyeket. Válaszul az LMP és a Jobbik által is támogatott főpolgármester-jelölt közölte: amíg az alkut nem vonják vissza, addig nem egyezkedik Karácsony Gergellyel. Szerdán Karácsony Gergely szavaiból már arra lehetett következtetni, hogy a baloldali pártok nemcsak az LMP-vel, hanem a Jobbikkal is hajlandók egyezkedni.

 

 

Néhány órával később a Liberálisok bejelentették: nem támogatnak olyan ellenzéki politikusokat, akik mögé a Jobbik is felsorakozik, vagyis ahol a megvalósul a teljes ellenzéki összefogás, ott ők önállóan indulnak. A Jobbik alelnöke nem akart reagálni a Liberálisok döntésére, mondván, egy törpepártról van szó.

A Fodor Gábor által vezetett Magyar Liberális Pártnak egyébként saját főpolgármester-jelöltje is van, aki eddig azt mondta: beszáll az előválasztásba. Most viszont bejelentették: Sermer Ádám mégis önállóan indul, miután őt és pártját is kihagyták a legutóbbi ellenzéki egyeztetésből. A Liberálisok szerint az ellenzéki összefogás kizárólag a pozícióharcról szól, és nem Budapest jövőjéről.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest