Hírek Makó Színes

Több százan perdültek táncra a zeneiskola jubileumi táncházán

Az idei évben ünnepli fennállásának 25. évét a Makói Magán Zeneiskola, a jubileumot pedig több programmal is megünneplik; a mai napon táncházat tartottak, ahol élőzene adta az alapot a fiatal táncosoknak.

Makóról, Magyarcsanádról, Kiszomborról, Földeákról és Marosleléről is érkeztek néptáncosok a jubileumi táncházba, mintegy 3-400 gyermek látogatott el ma délután a sportcsarnokba, hogy közösen táncoljanak.

– Végtelenül boldog vagyok, mert őket tanítva a magyar népművészetre vagy népdalokra, most együtt van ez a több száz gyerek, egymás kezét fogva, örömet szerezve egymásnak, békességben, nyugalomban, szeretetben vannak együtt, és arra gondolok, hogy ők lesznek a jövő nemzedéke – emelte ki Csikota József.

navigate_before
navigate_next

A karnagy-igazgató továbbá elmondta: a mai napon bemutatkozott a földeáki nagycsoport, akik bemutatták a táncokat, illetve a néptánctanárok vezették a a táncházat, emelett egy népi együttes is közreműködött, így élőzenére táncolhattak.

A mai táncházat követően holnap a képzőművészeté lesz a főszerep, hiszen az országosan meghirdetett rajzversenyük eredményhirdetésére is sor kerül a Kálvin Téri Református Általános Iskolában 14:30-kor.