Hírek Színes Térség

Összefogással épült KRESZ-pálya a magyarcsanádi oviban

Társadalmi összefogásnak köszönhetően épült a Magyarcsanádi Református Óvoda udvarában KRESZ-pálya, ahol a kicsik elsajátíthatják a közlekedés alapjait. Az átadóünnepség után azonnal birtokba is vették az ovisok a tanpályát.

Egy régi álom valósult meg a Magyarcsanádi Református Óvodában: még a nevelési év indításakor tűzték ki célul, hogy az udvarban található játékokat felújítják, továbbá egy KRESZ-pálya kialakításában is gondolkoztak. Tóth-Pál Lászlóné óvodavezető portálunknak elmondta, a társadalmi összefogásnak köszönhetően valósultak meg az álmok: az önkormányzat, a Magyarcsanádért Egyesület, az intézmény fenntartójának és magánszemélyek segítségével az udvari játékokat, hintákat és mászókákat lefesthették – a munkában az apukák, anyukák és a nagyszülők, de még Farkas János polgármester is önkénteskedett.

– A KRESZ pálya építéséhez szükséges anyagot Magyarcsanád Község Önkormányzata biztosította közel 150 ezer forint értékben, a hinták és mászókák festéséhez szükséges festékeket, eszközöket a Magyarcsanádért Egyesület vásárolta meg 95 ezer forintért. Az udvar és az intézmény szépítéséhez a növények, örökzöldek, virágok beszerzéséhez az anyagi forrást pályázati keretből az intézmény fenntartója biztosította – fogalmazott az óvodavezető.

navigate_before
navigate_next

6 új kis biciklit is sikerült vásárolni: az EFOP 3.9.2.-es „Gyermekeink a jövő” című pályázat keretében. Az átadón részt vett Baranyi Bettina intézményvezető is, aki megköszönte azt a munkát, amelynek köszönhetően elkészült a tanpálya és a felújítás. A szalag-átvágást követően a kicsik azonnal birtokba vették az új KRESZ-pályát, ahol megismerkedhetnek a közlekedési táblákkal és jelzésekkel is.