Kiemelt hírek

Makónak súlya van Magyarországon, van mit felmutatni

Ezt hangsúlyozta utcafórumán Hadik György az elmúlt évek fejlesztéseivel kapcsolatosan. Az önkormányzati képviselő a Királyhegyesi utcai nyugdíjas klub előtt várta a körzet lakosait Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel.

Egyetlen más település sem kapott Magyarországon a Makovecz-programból nagyobb forrást Makónál, hangsúlyozta a polgármester a mai utcafórumon, így a kormányzati támogatásnak köszönhetően a város 13. Makovecz épülete készül el az új könyvtárral.  Ennek átadása május 14-én lesz, az ünnepségre meghívták Áder Jánost és feleségét is, a köztársasági elnök pedig emellett a klímaváltozásról is fog tartani egy interaktív előadást makói középiskolásoknak.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte, szintén a Makovecz-programból valósulhat meg a Páger Mozi és Rendezvényház felújítása is, ami két ütemben készül majd el. Elsőként 600 millió forintból többek között a tetőszerkezettel, homlokzattal, nyílászárók cseréjével, és vízszigeteléssel kapcsolatos munkálatokra kerül sor.

– Ennél a beruházásnál is az a cél, hogy ne csak a Makovecz stílus érvényesüljön, hanem egy igazi közösségi hely jöjjön létre. – mondta el a polgármester.

 

navigate_before
navigate_next

 

Hadik György kiemelte, nagyon jó látni, hogy Farkas Éva Erzsébet csak a fejlesztések egy részéről több mint 20 percet tudott beszélni, mert ebből is látszik, hogy Makónak nagyon jó az érdekérvényesítő képessége jelenleg.

– Olyan támogatást kaptunk, ami annak idején halvány ígéret formájában volt csak. Az elmúlt 16-20 év alatt ennyi fejlődés nem volt. Működik az, amit elképzeltünk, Makónak súlya van Magyarországon, és van mit felmutatni. – hangsúlyozta Hadik György.

Az önkormányzati képviselő ezután kitért a körzet járda programjára és kisebb-nagyobb fejlesztéseire, kiemelve, hogy ebben az évben a korábban megígért Patai tér is megújul. Hadik György emellett kiemelte, az út és járdaépítések során is nagyon fontosnak tartja, hogy ha ilyenek készülnek, akkor lehetőleg egyszerre történjen a szükséges közművesítéshez kötődő munkálatokkal, mert mint mondta, az egyik legnagyobb szívfájdalma, ha azt kell látnia, hogy utakat, járdákat kell újra felbontani később ezek miatt.