Hírek

Jó reggelt, Makó!

Ovi-Zsaru program volt Maroslelén, testületi ülést tartottak Makón és Földeákon és lakossági fórum volt Honvéd városrészben – tegnap ezeket is olvashatták nálunk!

Testületi ülés volt Makón: elsőként Palicz András r. ezredes rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető számolt be a tavalyi évről, de Éberhardt Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, határrendészeti főtanácsos, határrendészeti kirendeltségvezető is ismertette a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség tavalyi évi tevékenységét. Földeákon is összeült a grémium: egy perces néma felállással tisztelegtek a nemrég elhunyt Váradi István volt képviselő előtt.

Maroslelén az Ovi-Zsaru program keretén belül a helyes kerékpározásról tanulhattak a gyerekek: hamarosan az új kerékpárúton is megtapaszthatják a tanultakat. Pénteken lesz az átadója a bicikliútnak és a sportpályának is: Lázár János országgyűlési képviselő, Martonosi György, a község polgármestere és Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök pénteken délelőtt avatják fel.

A legmodernebb labor- és informatikai eszközök segítik majd a Galambos diákok tanulását: a Galamb család emléknapja programsorozathoz kapcsolódva pénteken adják át a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában a nemrég kialakított kutatót. Utcafórum volt Honvéd városrészben: kiderült, hogy jó ütemben halad a Honvéd városrész 14 utcájának rendbetétele.

Lázár János országgyűlési képviselő Maroslelén gyűjtött szimpátia-aláírást a közelgő EP-választások alkalmából.

Már 11 ezer aláírást gyűjtött össze Lázár János – Makó Híradó

Az Európai Parlamenti választások előtt szimpátia-aláírást gyűjt a térség országgyűlési képviselője Makón és a kistérségben. Lázár János a szerdai napot Maroslelén kezdte, ahol elmondta: idáig 11 ezer szignót gyűjtöttek össze a kistérségben.

Nyárias meleg jön, sok napsütéssel: ma tartósan 20 fok felett lesz a hőmérséklet, délután akár már 27 fokra is számíthatunk.

A napot kezdjük egy Stadiumx számmal!