Az Európai Parlamenti választások előtt szimpátia-aláírást gyűjt a térség országgyűlési képviselője Makón és a kistérségben. Lázár János a szerdai napot Maroslelén kezdte, ahol elmondta: idáig 11 ezer szignót gyűjtöttek össze a kistérségben.

Május 26-án lesz Magyarországon az Európai Parlamenti választások: ezért aláírásgyűjtésbe fogott a Fidesz is. Lázár János országgyűlési képviselő a napokban több településre is ellátogat, ahol arra buzdítja a választókat, hogy vegyenek részt az EP-választáson, illetve támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos kezdeményezését. Ahogy Lázár János hangsúlyozta, a program célja a bevándorlás megállítása és az európai fiatalok támogatása.

A bevándorlás mellett az agrárium is nagy hangsúlyt kap Orbán Viktor kezdeményezésében: a makói kistérségben sokakat érint a mezőgazdaság és annak kihívásai – a választókörzetben a polgárok 20-25 százaléka a mezőgazdaságból él, így a közös agrárpolitika sorsa közvetlenül érinti az itt élőket.

– Nem tagadom, nem könnyű megszólítani a választókat egy Európai Parlamenti választási kampányban, de ezen dolgozunk: 200 aktivistával és önkéntessel próbálunk mindenkit megszólítani. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy mindenkit megszólítunk a választókerületben, amelyben én magam is részt veszek – fogalmazott Lázár János, aki mindenkit arra buzdít, hogy vegyen részt az EP-választásokon és támogassa a Fideszt.

Magyarország akkor tud tartósan talpon maradni Közép-Európában, ha a nemzeti érdeket határozottan képviseljük. Teljes tévedés a nemzeti érdek föladása – jelentette ki.

Kifejtette, 2015-ben a szerb és a román határ közelében élők megtapasztalhatták, milyen az, amikor bárki beléphet az ország kapuján. Jelen pillanatban azért nincsenek bevándorlók ebben a térségben, mert a kormány 2015 nyarán lezárta a magyar-szerb határt.

Brüsszelben olyan politikusokra van szükség, akik nem megszervezik, hanem leállítják a bevándorlást, az európai fiatalokat támogatják, és nem a problémát hozzák ide Afrikából vagy éppen a Közel- és Távol-Keletről – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest