Térség

Lázár János avatja a maroslelei kerékpárutat és sportparkot

Lázár János országgyűlési képviselő, Martonosi György, a község polgármestere és Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök pénteken délelőtt avatják fel a maroslelei kerékpárutat és sportparkot. A képen: utolsó simítások a kerékpárúton.

Pénteken délelőtt 11-kor a maroslelei Hősök terén kezdődik a sportpark és a kerékpárút átadó ünnepsége. Beszédet mond Martonosi György polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő és Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök.

Negyed 12-kor indul a közös kerékpározás, mely valamennyi indulója tombolát kap ajándékba. A Szabadság téri templomkertben délben ebéd várja a visszatérőket, majd fél 2-kor kezdődik az extrém triál bemutató.

A sportpark eszköze a Hősök terén

Negyed 3-tól ugyanitt a maroslelei sportklubok, csoportok mutatkoznak be az érdeklődők előtt, míg 3 órától Varga Feri és Balássy Betti gyermekműsora látható.

Délután 4 órakor kezdődik a tombolahúzás, melyen értékes nyeremények (kerékpár, kerékpáros kiegészítők stb.) találnak szerencsés gazdájukra.

Egész délután arcfestéssel, csillámtetoválással, ügyességi biciklis pályával, páros kerékpárversennyel, baranta bemutatóval és a Maroslele Aranya standdal várják az szervezők az érdeklődőket.

+++

A maroslelei kül- és belterületi kerékpárút építésén az utolsó javítási munkálatokat végzik, jelentette be Martonosi György polgármester a tegnap délutáni maroslelei testületi ülésen. A polgármester elmondta, a napokban Babos Tamás műszaki ellenőrrel tárgyalt a kerékpárút hiánypótlásáról, s ezt csütörtökig el is végzik.

A munkálatok egyébként a Petőfi utca Hősök tere felőli oldalán zajlanak. Itt a kerékpárút szélér lerakott esőelvezető betonelemeket tették l a kivitelezést végző szakemberek gépi- és kézi erővel.

A kerékpárút építése a Széchenyi 2020 program részeként kiírt, TOP-3.1.1-15-CS1-2016-00008 „Maroslele Község bel- és külterületi kerékpárforgalmi létesítményeinek kiépítése” című nyertes pályázatnak köszönhető.