Makó

Jó ütemben halad a Honvéd városrész 14 utcájának rendbetétele

Sánta Sándor önkormányzati képviselővel tartott ma utcafórumot Farkas Éva Erzsébet, amelyen részt vett a Honvéd program fejlesztéseiben részt vevő Dél-Út Kft. képviselője is. A szemét és a kóbor kutyák továbbra is gondot okoznak, a csapadékvíz elvezetés és utak építése viszont jól halad.

A Honvéd-Hosszú-Királyhegyesi utcák között 14 utca csapadékvíz elvezetése és útburkolat építése kezdődött meg nemrég a Honvéd program infrastrukturális fejlesztései között, a mai lakossági fórumra a kivitelező Dél-Út Kft. képviselője is eljött.

Tószegi Tamás kiemelte, összesen 3400 méter csatorna és ugyanennyi út épül, a munkálatokat minden utcában megkezdték, a csatornák több mint fele már készen is van. Augusztus végére kellene befejezniük a beruházást, ám még úgy is jó ütemben tudnak haladni, hogy sok helyen nagyon rossz állapotú közművekkel találkoztak a föld alatt. Ha az időjárás is jó lesz, akár július végére is elkészülhetnek.

A lakosok türelmesen viselik a munkálatokat, Tószegi Tamás kiemelte, sajnos mivel nagyon szűk utcákról van szó, azokat le kell zárni, amíg ott dolgoznak, ugyanis a forgalmat közben nem lehet fenntartani. Az itt élők ez alatt az utcák elején és végén tudnak parkolni.

Farkas Éva Erzsébet az utcafórumon először arra kért mindenkit, éljen választójogával az Európai Parlamenti választáson, mert Európa és ezen belül Magyarország sorsáról kell dönteni. A polgármester ezután beszámolt arról, hogy a képviselő testület milyen döntéseket hozott az illegális bevándorlással kapcsolatosan. Ezek között kiemelte, hogy elutasították a kötelező betelepítési kvótát, több önkormányzattal közösen kezdeményezték a nagyfai ideiglenes befogadó tábort megszüntetését, és elfogadták, ha szükség van rá, akkor épüljön a magyar-román határon is ideiglenes határzár

Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, 2014-ben a makóiak egyik legfontosabb kérése az volt, hogy amennyire csak lehet, csökkenjen a munkanélküliség, ebben pedig jelentős eredményeket sikerült elérni.

– Akkor közel 11 százalék volt, a pályázati forrásoknak és több milliárdos kormányzati támogatásnak köszönhetően 2019-re mintegy 2,5 százalék. – mondta el a polgármester az utcafórumon.

A Honvéd program kapcsán Farkas Éva Erzsébet kiemelte, mind a közösségi és fejlesztő programok nagyon népszerűek, utóbbiban mintegy 80 lakáson végeztek szakemberek és ott élők bevonásával kisebb felújítási munkálatokat, amelyet szeretnének folytatni az első ütem nyári lezárását követően is, hiszen azt látják az ott élők számára ez fontos és szükségesnek tartják.

 

navigate_before
navigate_next

 

Sánta Sándor a fejlesztésekhez hozzátette: az eddigi elhanyagolt csapadékelvezető rendszernek, utaknak nyoma maradt és újabb problémát jelentenek a felvizesedett házak, de ezzel együtt megköszönte a Műszaki Csoport dolgozóinak azt a munkát, amit a hozzá forduló lakosok problémának megoldásáért tesznek.

Az utcafórumon az is kiderült, hogy a korábban is rendszeres illegális szemetelés és kóbor kutyák továbbra is sok problémát okoz. Az önkormányzat munkatársai ezeket a panaszokat most is feljegyezték, és intézkedést ígértek.