A Galamb család emléknapja programsorozathoz kapcsolódva pénteken adják át a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában azt a laboratóriumot, melynek segítségével még teljesebb képet kaphatnak majd szakmájukról az iskola diákjai.

Mint Horváth Zoltán portálunknak elmondta: április 26-án, péntek délben, a Ford karavánt és a koszorúzást követően 12 órakor adják át a laboratóriumot a szakmának, a koszorúzásban résztvevő Budapesti Műszaki Főiskola pedig gépészeti előadásokkal is készül a diákoknak.

Az igazgató továbbá hozzátette: az iskola laboratóriumának építészeti munkálatai befejeződtek, ezért a kulcsokat átadják Koós Ákos úrnak, a Bay Zoltán Biotechnológiai Társaság és a Multisense Labor Kft. képviselőjének, hogy a már meglévő és az általuk beszerzett eszközök segítségével rendezzék be.

– A laboratórium beilleszkedik a Galamb József iskola felújítási koncepciójába, illetve nagyon fontos az is, hogy a tanulók a termelés folyamatát, a szövetektől, a sejtektől egészen a piaci árusításig végigkövethessék. A mikroszaporító laboratóriumunkban előállított palántákat fogják majd kivinni az iskola még az idén felújításra kerülő fóliaházába, ezután kiültetik szabadföldre, és a termést a piacon árusítják. Mindeközben a laboratóriumban akár a szermaradvány-vizsgálatokat el tudják végezni a piaci árusítás előtt, illetve a talajvizsgálatokat a kiültetések előtt, ez nagyon fontos, hogy ebbe a folyamatba beilleszkedjen – hangsúlyozta az igazgató, aki továbbá hozzátette: a Bay Zoltán Biotechnikai Társaság és a Multisense Labor Kft. segítségével nagyon sok egyéb vizsgálatot is meg fognak tanulni és el fognak végezni a diákok.

A laboratórium felépítése közel 10 millió forintba került, az eszközök beszerzését pedig további 10 millió forintból biztosították. A labor teljes berendezése, sterilizálása, biztonságos beüzemelése május végére készül el.

A rendezvény vendége lesz Sipos Gazda, aki a laboratóriumban elvégezhető feladatokról beszél az iskola diákjainak és a megjelent érdeklődőknek.

 

Borítókép: archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest