Színes Térség

A helyes kerékpározásról tanulhattak a maroslelei ovisok

Hamarosan átadják a Makó – Maroslele – Hódmezővásárhely között épített kerékpárutat: ehhez kapcsolódóan az Ovi-Zsaru program keretén belül a helyes kerékpáros közlekedésről tanulhattak az óvodások a makói rendőröktől.

Maroslelén már két éve működik az Ovi-Zsaru program, amely során hivatásos rendőröktől tanulhatnak meg helyesen közlekedni az óvodások. Szerda délelőtt a kerékpáros közlekedés alapjait vették át a gyerekek a makói rendőrökkel közösen. Decsiné Oláh Zsuzsanna, a Makói Rendőrkapitányság rendőr főtörzs-őrmestere elmondta, az Ovi-Zsaru csatlakozott ahhoz a pályázathoz, amelynek köszönhetően megépülhetett a Makó – Maroslele – Hódmezővásárhely közötti kerékpárút. Április 26-án, a kerékpárút átadásán is jelen lesznek és egy közös biciklizésre invitálják az érdeklődőket.

– Játékos beszélgetés során kaptak a gyerekek a biztonságos közlekedésről tájékoztatást, illetve próbáltuk megismertetni velük azokat a közlekedési táblákat, amelyekkel találkozhatnak a közlekedésük során – fogalmazott Decsiné Oláh Zsuzsanna.

navigate_before
navigate_next

A foglalkozás során Rendőr Robi is a segítségükre sietett a gyerekeknek, aki „megmutatta”, melyik a bal és jobb kezük, illetve melyik tábla mit jelent.