Térség Top

Újra megpályázzák a maroslelei bölcsődeépítést

A régi, csupán 50 milliós támogatással kapcsolatos pályázatát visszavonta, s májusi ülésén dönt arról, hogy beadja az új, 75 milliós támogatást kérő pályázatát bölcsődeépítésre a maroslelei képviselő-testület – derült ki a ma délutáni ülésen.

A testületi ülése elején köszöntötte Kurusa Tibor képviselőt, névnapja alkalmából Martonosi György polgármester, akinek a két ülés közti történésekről szóló beszámolójában elhangzott: megkötötték a szerződést a nemzeti földalappal azokra a Maroslele környéki állami területekre, melyen a közmunkaprogramban dolgozók termelnek különféle zöldségeket.

A polgármester elmondta, hogy ugyan korábban benyújtották a bölcsőde pályázatot, de a Magyar Kincstár értesítette az önkormányzatot, hogy azt ésszerű lenne visszavonni, mert 50-ről 75 millióra emelték a keretet. Így a község visszavonta a korábbi pályázatát, hogy, átdolgozzák, s új pályázatot nyújtanak be, kihasználandó a megemelt keretet. Martonosi György tájékoztatójából kiderült, hogy az új bölcsődében lenne az óvodát is ellátó melegítőkonyha (az óvodai nem felel meg a jelenlegi előírásoknak). Össze kellene kötni a két épületet hozzá. Az óvoda jelenlegi melegítőkonyhájából pedig pedagógus öltöző lehetne. A testület egyhangúlag döntött arról, hogy a májusi testületi ülésen döntenek az új pályázat beadásáról.

A képviselők megtárgyalták és elfogadták a LeleInnov Nonprofit Kft. tavalyi működésérő és eredményéről szóló beszámolót. Ebből kiderült, hogy a kft. 558 ezer forint nyereséggel zárták a tavalyi esztendőt. Martonosi György polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hgy ez az össze a cég eredménytartalékába kerül, s ugyan nem sok, de egy lehetséges pályázatnál előírás, hogy pozitív legyen az eredménye. Az idén is pozitív eredmény terveztek be.

A testület érvénytelennek nyilvánította a tanulmányi kirándulások, iskolai utazások szervezése kapcsán az utazásszervezés lebonyolítására kiírt közbeszerzési eljárást, miután nem érkezett rá elfogadható ajánlat. Ezért új közbeszerezést írnak ki rá. De közbeszerzési eljárását indítanak az EFOP pályázatos képzési szolgáltatások indítására is.

A háziorvos és a védőnői szolgálat kezdeményezésére orvosi eszközbeszerzésre pályáznak a Magyar Falu Programban, melyben erre 3 millió forint keretig lehet pályázni, önerő nem kell hozzá. Itt elsősorban új számítógépek beszerzése a cél. Elhangzott, hogy a fogorvosi rendelő eszközfejlesztését egy másik, Leader pályázatból szeretnék elvégezni. Ezt a pályázatot még tavaly beadták, de eddig még nem született róla döntés.