Belföld Hírek

Orbán Viktor: Gazdasági növekedést hozhat az Ázsia és Európa közti összeköttetés

A kormányfő hivatalos közösségi oldalára felkerült videóban Orbán Viktor emlékeztet rá, hogy Kazahsztán politikai életének új vezetése van és a látogatásnak az is célja, hogy megismerkedjenek a közép-ázsiai ország ország frissen kinevezett vezetőivel – számolt be róla a Magyar Nemzet.

– Kazahsztán Magyarország régi barátja – mondja a videóban Orbán Viktor. A kormányfő beszámolt arról is, hogy Kazahsztán után útja Kínába vezet, ahol szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor a világ legnagyobb gazdasági programjának világtalálkozójára.

Orbán Viktor a találkozó céljaként említette az Ázsia és Európa közötti összeköttetés megvalósítását. A miniszterelnök abban bízik, hogy ezt az összeköttetést sikerül úgy megvalósítani, hogy az útvonalak keresztül haladjanak Magyarországon, amely hazánkban további gazdasági növekedést, új munkahelyeket és sikeresebb magyar gazdaságot eredményezhet.

– Ennek a programnak az egyik legfontosabb eleme a Belgrád-Budapest vasútvonal mielőbbi megépítése – hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

Ázsia expressz // Asia express

Ázsia expressz // Asia express

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. április 23., kedd