Hírek Térség

Másodfokon, jogerősen is elvesztette a kórházpert Márki-Zay Péter

A vásárhelyi polgármesternek 15 napon belül 800 ezer forintot kell fizetnie a kórháznak, valamint nyilvánosan bocsánatot kell kérnie az intézményre tett valótlan kijelentései miatt a megyei napilapban. Kallai Árpád főigazgató hangsúlyozta: a jövőben sem tűrik el, hogy megsértsék a jó hírnevüket – írja a Promenád.

– Győzött az igazság, ugyanis ma véget ért másodfokon az a per, amit a kórház indított Márki-Zay Péter polgármester ellen jó hírnév megsértése miatt – jelentette ki Kallai Árpád a bírósági döntés után tartott sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyi intézmény főigazgatója úgy fogalmazott: a Szegedi Ítélőtábla megállapította, hogy „még egy polgármester sem hazudhat, és nem sértheti meg egy kórház, valamint az ott dolgozó több száz asszisztens, nővér és doktor hírnevét”.

– A bíróság jogerősen kimondta, hogy Márki-Zay Péter nem mondott igazat, amikor a kórházat bírálta, és azt mondta, hogy aki az intézményünkbe bemegy, az az életét kockáztatja. Ez az ítélőtábla szerint ugyanis egy olyan súlyos kijelentés, ami alkalmas arra, hogy az intézménnyel szemben a közbizalmat megingassa és alkalmas arra, hogy megbontsa a betegek, orvosok és ápolók közötti viszonyt – ismertette Kallai Árpád.

A városvezetőnek ezért 15 napon belül 800 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a kórháznak, illetve nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a Délmagyarország napilapban.

A kórházigazgató szerint példátlan az, hogy ma Magyarországon egy polgármester igaztalan állítást tesz a saját városában működő kórházra. – Ezt Márki-Zay Péter a saját politikai céljaiért tette, nem számolva a következménnyel – hangsúlyozta.

Kallai Árpád úgy véli, az eset arra is rávilágít, hogy az egészségügyi intézmény képes megvédeni magát. – Valamennyi dolgozónk kiállt a kórház mellett, ezért mindenkinek megköszönöm, hogy még ezekben a nehéz időkben is lelkiismeretesen végezte a munkáját – fejezte ki háláját a főigazgató.

Még elmondta, a jövőben sem tűrik el azt, hogy a munkájukat igaztalan vádakkal illessék, és a munkatársaikat vagy az intézményt megsértsék. Várják tehát Márki-Zay Péter bocsánatkérését és a 800 ezer forintot, amit a betegellátás fejlesztésére fordítanak.