Hírek Makó

Gyógypedagógus és pszichológus is segít a Honvéd programban

A Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda is részt vesz a városrészben élő gyerekek fejlesztésében, erről a Makói Városi Televízióban beszélt Andrási Lilla projektmenedzser és Vargáné Miklós Ágnes gyógypedagógus.

Az önkormányzat konzorciumi partnerei a Honvéd program megvalósításában a Makói ENI és a Szeged-Csanádi Egyházmegye is, utóbbi részéről Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyújt segítséget, derül ki a Makói Városi Televízió Hírextra magazinjából.

Vargáné Miklós Ágnes gyógypedagógus a Tulipán utcai óvodában 7 gyermekkel foglalkozik, ők két csoportra vannak osztva. A nagycsoportosoknál az iskolára való felkészülést segítik elő játékos formában, amelyhez a figyelem fejlesztése, logikai, problémamegoldó, és szociális készségek fejlesztése tartozik, míg a kisebbeknél a szabálytudat kialakítását hozta fel példaként a gyógypedagógus.

 

 

Nagy Márta pszichológus jelenleg 10 gyermekkel foglalkozik csoportos (szociális készségek) és egyéni (személyiségfejlesztés) foglalkozások keretében. A programok célja elsősorban a tanulási nehézségek kiküszöbölése, és ezzel annak elkerülése, hogy Sajátos Nevelési Igényű gyerekek váljanak a résztvevőkből.

Borítóképünkön: Sánta Sándor önkormányzati képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester lakossági fórumot tart Honvéd városrészben.