Makó Színes

Az újszülött csacsi volt a Hinkó Tanya Állatsimogató sztárja

Kétnapos nyílt nappal készült a Hinkó Tanya Állatsimogató Húsvét alkalmából: a nagy sikerű rendezvényre több százan regisztráltak. A nap folyamán többek között nyuszikat, kecskéket, birkákat és újszülött csacsit is simogathattak a gyerekek.

Családi vállalkozásként jött létre a Hinkó Tanya Állatsimogató,amelyet az Ószegedi úton keresztül lehet megközelíteni és a Makó táblától 7 kilométerre fekszik. Ahogy Hinkó Andreától megtudtuk, 2011-ben költöztek a tanyára és pár év múlva jött az állatsimogató ötlete, majd két év múlva az, hogy rendezvényhelyszínt is alakítsanak ki itt, mert szívesen tartottak náluk szülinapokat.

– Ma már sokféle rendezvényt tartunk: ovis és osztálykirándulásoknak adunk helyet – tette hozzá. – Először csak egynapos lett volna a rendezvény, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel, a vasárnap is megnyitottuk a kapunkat az érdeklődők előtt.

navigate_before
navigate_next

A nap szenzációja az újszülött csacsi csikó volt, aki hétfőn reggel fél 8-kor született. Azonban nagy sikerük volt a nyusziknak, cicának, kutyának, baromfiknak, futókacsáknak, díszfácánoknak, páváknak, báránykáknak és a kecskéknek is. Játékból sincs hiány, hiszen az állatok mellett játszóteret is kialakítottak trambulinnal, homokozóval, kismotorokkal, kerékpárokkal, illetve különböző labdajátékokat is játszhatnak a kicsik és nagyok egyaránt. Így minden gyerkőc hatalmas élménnyel térhetett haza a Hinkó Tanya Állatsimogatóból.