Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A Hagymatikumban is vadásztak a húsvéti tojásokra, idén is meghirdeti ingyenes szakmai kirándulását a Galamb az általános iskolások részére, a megváltásról, csendről és misszióról beszélgettünk Pálfai Zoltán plébánossal – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A fürdő nyitása óta hagyomány a húsvéti program, többek között idén nyuszi, bohóc, bűvész és a Hagymanó is szórakoztatta a vendégeket.

A Nagyhét elején beszélgettünk megváltásról, csendről és misszióról Pálfai Zoltán plébánossal, a makói római katolikusok vezetőjével.

2019-ben is meghirdette a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola a tavalyi évben nagy sikernek örvendő Túra Galamb programját, amelynek részeként a felső tagozatos általános iskolások betekinthetnek az iskola mindennapjai egy ingyenes, egynapos kirándulás keretében.

Egyedül!? Nem biztos, hogy csak azok ismerik az érzést, akiknek nincs párjuk. A társas magány sokkal szorongatóbb – írja Szekeres Anna vasárnapi blogjában.

Különleges képet osztott meg Orbán Viktor húsvét alkalmából: a templom és a feszület fölött a következő latin szöveg olvasható “et resurrexit tertia die”, ami az ősi keresztény hitvallás latin változatának szállóigévé vált része; azt jelenti: “és harmadnapon feltámadt”.

Jól átgondolt, megszervezett támadássorozatot követtek el Srí Lankán, és lehet, hogy még nincs vége – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. Az eddigi információk szerint több mint 150 ember meghalt, több mint 400 megsebesült.

A mai napot pedig a Lumineers dalával indítjuk!