Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Hamar gazdára leltek a kiszombori jótékonysági süteményvásár finomságai, közösségi oldalán kívánt áldott húsvétot Farkas Éva Erzsébet, videóban foglalta össze Mezőhegyes elmúlt évét Lázár János, csak előkerülgetnek a Rónay kastélyból eltűnt holmik – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Szombat délelőtt ismét megrendezte a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör hagyományos jótékonysági süteményvásárát a művelődési házban, a befolyt összegből a majálist támogatják.

Közösségi oldalán kívánt áldott húsvétot Farkas Éva Erzsébet, ráadásul egy videót is megosztott az ünnepi bejegyzésben.

– Akié a föld, azé az ország. Ennek az országnak a föld, a mezőgazdaság adja mindig az erejét – fogalmaz Lázár János a Mezőhegyes elmúlt évét összefoglaló videóban.

Nemrégiben egy valószínűleg Rónay Cecíliát ábrázoló kép került köztulajdonba, illetve több, a kastélyból származó bútort is kapott egy hagyatékból a kiszombori önkormányzat. Sok falubéli gondolja úgy, hogy valahol elásva lappanghat még a Rónay család ezüstkincse is.

Helyenként földúttá silányult az Óföldeák Maroslele összekötő út – ez a legrövidebb út, hogy Földeákról, Óföldeákról feljussanak az autópályára, és még a DAKK gyorsjáratai is itt közlekednek. Az út egyébként csapnivaló állapotban van, helyenként a földút minőségét is alulmúlja.

A gyanú szerint megölte feleségét, majd magával is végzett egy forráskúti férfi szombaton. A rendőrök lezárták a környéket, a helyszínre érkezett hozzátartozókat sem engedték be a házba.

A mai napot pedig az Alt-J dalával indítjuk!