2019-ben is meghirdette a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola a tavalyi évben nagy sikernek örvendő Túra Galamb programját, amelynek részeként a felső tagozatos általános iskolások betekinthetnek az iskola mindennapjai egy ingyenes, egynapos kirándulás keretében.

Mint Horváth Zoltán portálunknak elmondta: tavaly 21 osztály 466 diákja, 32 kísérőtanára vett részt a programon az iskola mintegy hetven kilométeres körzetéből, idén pedig ismét várják az osztályokat május 13 és június 14 között bármelyik napon.

Az ingyenes kiránduláson az iskola busza szállítja a diákokat iskolájuktól a Galambba, hogy felfedezhessék a tanműhelyt, az ott zajló gépészeti feladatokat, majd egy tízóraival is várják őket a tankertben. Végül az iskolában az új mikroszaporító labort nézhetik meg a diákok, de drón és traktorszimulátor is várja őket többek között.

Mint az igazgató rámutatott: a túra közben az iskolai életet láthatják a résztvevők, bemehetnek tanórákra, megnézhetik a gyakorlati folyamatokat, sőt, tavaly egy gyakorlati vizsgára is betekinthettek a diákok.

– Nem ilyen nyílt napra gondoltunk, ahol kirakatba tesszük magunkat, és minden szép és csillog, hanem a valódi iskolaéletet látják a kirándulás résztvevői. Ez nagyon tetszik nekik, sokkal jobban, mintha reklám brosúrákon keresztül olvasnák el a dolgokat – emelte ki Horváth Zoltán.

Az igazgató továbbá elmondta: idén is megszervezik a Galamb tábort, ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer egyhetes táborozási lehetőséggel készülnek majd júniusban, a részvétel pedig jelképesen ötezer forint lesz az egész hétre.

A Túra Galamb részleteiről az alábbiakban olvashat:

Borítóképünk a tavalyi Túra Galambon készült.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest