Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Csokitojásokat is rejtett a Vigadó tér, Czirbus Gábor nem hagyta másra a sonkafőzést, kisebb lesz, de mégis megépül a kiszombori piac, ingyen lett ledes világítás Pitvaroson – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Húsvéti tematikájú programra hívta Nagypéntek délelőtt a családokat a makói Grand Hotel Glorius. A ragyogó időben rendezett szabadtéri eseményen játékos versenyek, népdaltanulás és sportos feladatok várták a látogatókat, akik megismerkedhettek a négycsillagos szállodával is. A legkisebbek csokitojásokat is gyűjthettek a Vigadó téren.

Mint korábban beszámoltunk róla, a városi megemlékezésen a makói zsidó közösség és a Kecskeméti Ármin Baráti Társaság jelképes ajándékkal köszönte meg Farkas Éva Erzsébetnek és Lázár Jánosnak a támogatást. A polgármester a közösségi oldalára is feltett erről egy képet.

Az alpolgármester is készül a húsvétra: közösségi oldalára kitett posztja szerint ő főzte meg az ünnepi sonkát.

Visszavonta a piacpályázat visszaadásáról szóló tavaly augusztusi rendeletét, s a legutóbbi rendkívüli ülésén közbeszerzési eljárást írt ki a kiszombori képviselő-testület a piac megépítésére. Ez a tervezettnél kisebb lesz, de ugyanott áll majd, ahová eredetileg is elképzelték.

A régi, sárga fényű nátriumlámpákat már nem gyártják, és több mint negyedük már ki is égett, ezért az áramszolgáltató led-esre cserélte Pitvaros több utcájában a közvilágítást. Olvasni lehet nála.

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

A mai napot pedig a Red Hot Chili Peppers dalával indítjuk!