Hírek Színes

Hamar gazdára leltek a kiszombori jótékonysági süteményvásár finomságai

Szombat délelőtt ismét megrendezte a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör hagyományos jótékonysági süteményvásárát a művelődési házban, a befolyt összegből a majálist támogatják.

Immáron ötödik alkalommal kerültek az asztalokra finomabbnál finomabb sütemények a honismereti kör tagjainak jóvoltából: idén is mintegy 15-20 fajta sütemény közül válogathattak azok, akik ellátogattak a művelődési házba.

A vásáron részt vett Baranyi Sándorné is, aki kinderszelettel és kókusztekerccsel várta a művelődési házba látogatókat. Mint elárulta, 3-4 éve a kör tagja, azóta vesz részt a süteményvásárokon is, a jótékonyságot pedig fontos dolognak tartja.

Támogatókból pedig nem volt hiány, hiszen rengetegen segítették a kör munkáját adományokkal, ennek köszönhetően pedig hamar el is fogytak a sütemények: bár kilenckor nyílt a vásár, fél tízkor már kevés dolog közül lehetett választani.

Mint Endrész Erzsébet portálunknak elárulta: a süteményvásáron sok visszatérő vendég is van, akik tálcával felszerelkezve érkeznek – így pedig nem csoda, hogy bár rengeteg süti volt, hamar elfogytak. A honismereti kör elnöke továbbá elmondta: a majális harmadik alkalommal kerül majd megrendezésre, amelyen retro diszkó is lesz, ráadásul 10 és 4 óra között rodeó bika is várja a résztvevőket, de a marhapörkölt sem marad el.