Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Június elején költözhet a Justh Gyula utcai gyermekorvosi rendelő, húsvétoló volt Makón és Földeákon, elültették a kiszombori díszpolgárok emlékfáit, jellemzően napsütéses, száraz idő várható a hosszú hétvégén – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A felnőtt háziorvosi rendelő után ebben az évben felújítják a gyermek háziorvosi rendelőt is. A szerződést már aláírták a kivitelezővel, a munkálatok körülbelül két hónapig tartanak majd, addig a volt bölcsődében lesz a rendelés.

A város közfoglalkoztatottjainál kezdte nagycsütörtök reggelét a polgármester, amelyről közösségi oldalán is beszámolt, mint a bejegyzésben írja: tevékenységük rendkívül széleskörű és értékteremtő; nap mint nap városunkért és az itt élők közérzetének javításáért dolgoznak!

Több tucat család látogatott el csütörtökön a József Attila Városi Múzeumba, hogy részt vegyenek a húsvéti kavalkádon. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de kipróbálhatták a népi játékokat is.

Kalandorért és Nyuszipusziért küzdöttek a földeáki gyerekek, de tojásvadászat, ugróiskola, tojással az ölben való rákjárás, festett tojás készítés is volt, az ostorfonás, a gólyalábon való közlekedés és a kalapácsos diótörés mellett a tegnapi földeáki böjtzáró húsvéti programon.

A templomkert kijelölt háromszögében szerda este ültették el a kiszombori díszpolgárok emlékfáit. Április 27-én este 6-kor avatják az emlékhelyet.

Jellemzően napsütéses, meleg, száraz idő várható a húsvéti hosszú hétvégén, a mai napon napközben 19-23 fokig melegszik a levegő.

A mai napot pedig George Harrison dalával indítjuk!