Kiemelt hírek Makó

Június elején költözhet a Justh Gyula utcai gyermekorvosi rendelő

A felnőtt háziorvosi rendelő után ebben az évben felújítják a gyermek háziorvosi rendelőt is. A szerződést már aláírták a kivitelezővel, a munkálatok körülbelül két hónapig tartanak majd, addig a volt bölcsődében lesz a rendelés.

Kádár József körzetében folytatódott ma a tavaszi utcafórumok sora, ahol Farkas Éva Erzsébet először a nagyobb városi fejlesztésekről beszélt. A polgármester elmondta, a könyvtár átadása május 14-én lesz, amely alkalomból Makóra érkezik Áder János köztársasági elnök is.

Szintén májusban adják át a megújult Csipkesort is, a piacon pedig már elbontásra került a régi tetőszerkezet, és megkezdték a közművek kiépítését is. Farkas Éva Erzsébet kiemelte, az árusok ideiglenes helyre költözését nagyban támogatta a városvezetés, a faházakat ingyen használhatják, illetve a helypénz is csökkent mintegy 15-20 százalékkal.

 

 

Az ebben a körzetben épülő kézilabdacsarnokról a polgármester elmondta, a telken a teljes közművesítés készen van, jelenleg a kiviteli tervek engedélyeztetése folyik a 600 millió forintos állami beruházásnál.

A Justh Gyula utcai gyermek háziorvosi rendelő felújítására éppen ma írták alá a szerződést a kivitelező Szakmacenter Kft.-vel, az Európai Parlamenti választások után a volt bölcsőde épületébe költözik a munkálatok idejére a rendelés innen, ez körülbelül 6 hetes időtartamot jelent.

Matuszka István a cég ügyvezető igazgatója elmondta, az épület nagy felújításon fog átesni, többek között külső-belső festést és nyílászáró cserét, szigetelést, új kazánt, és felújított mozgáskorlátozott feljárót is kap.

 

 

Kádár József hangsúlyozta, ez a körzet talán még soha nem fejlődött úgy, mint az utóbbi években és természetesen idén is lesz járdaprogram, 20 millió forint értékben. Most a Búza utca, Táncsics Mihály utca, Szilágyi Dezső utca egy szakasza kap majd térkő burkolatot.

Az önkormányzati képviselő örömmel számolt be arról, hogy végre új gyalogátkelőhely lesz kialakítva a Justh Gyula utcán. A lakosok azonban azt jelezték most az utcafórumon, hogy ide nem ártana majd egy forgalomlassító tábla is, mert jelenleg az autósok nem nagyon vesznek róla tudomást.