Színes Térség Top

Remekül halad a bölcsi, az óvoda, az ÖNO, és az Egészségház felújítása

Egyszerre négy földeáki önkormányzati intézmény felújítása is zajlik, köszönhetően az elnyert összesen 200 millió 292 ezer forintnyi TOP-os támogatásnak. Már szépen látszik mindegyiknél az eddig rájuk fordított munka. A borítóképen: dolgoznak az Egészségházban.

A község önkormányzat TOP-os pályázatnak köszönhetően újíthatja fel teljes egészében a „Gyermekmosoly” Óvoda „Öreg” óvodaként ismert épületét, melybe március 11-e óta már nem lehet bemenni a Zárda utca felől. A munkálatokkal szépen haladnak a kivitelezők, akik teljes egészében szigetelik az épületet, kicserélik az összes belső burkolatot, felújítják a vizesblokkot, és a tálalókonyhát, s az utóbbi különféle új eszközöket is kap majd.

navigate_before
navigate_next

Az óvoda

A felújítás részeként az ovi új számítógépeket is kap, de kialakítanak egy foglalkoztató pavilont, kicserélik az eddigi belső bútorzatot vadonatújra, az épület új ajtókat, ablakokat kap és az elnyert támogatásba még a kerítésépítés is belefér.

De folynak, s máris látványos eredményekkel jártak az eddigi a munkálatok a többi intézménynél is. „A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című, illetve az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” és a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” pályázatokon Földeák összesen négy intézmény felújítására nyert pénzt. Az „Öreg” óvodára összesen 64 millió 185 ezer forintot fordíthatnak.

Az Öregek Napközi Otthona és az Egészségház felújítására pedig 71 millió 745 ezer forintot költhetnek. Ebből hőszigetelik a két épületet, cserélik ki a nyílászárókat, újítják fel a vizesblokkokat, korszerűsítik a fűtést, de építenek egy babakocsi tárolót az Egészségházban, és kap a két épület napelemeket és kerítést is.

navigate_before
navigate_next

Az Öregek Napközi Otthona és az Egészségház

A bölcsőde felújítását 64 millió 362 ezer forintból végzik el. Az épület tetőhéjazatát cserélik, összenyitják a foglalkoztató szobákat, teljes körben szigetelik az aljzatot, kicserélik az összes nyílászárót, felújítják a belső burkolatokat és a vizesblokkot, az udvari orvosi elkülönítőt hőszigetelik, udvari játékokat vásárolnak és udvari foglalkoztatót is építenek.

navigate_before
navigate_next

A bölcsőde

A munkálatok a tervek szerint még az idén június 30-ig befejeződnek az összes épületnél. A képeken jól látszik, hogy melyik épületnél mennyit haladtak a kivitelezők.