Színes Térség

Versekkel és rajzpályázattal ünnepeltek Kiszomboron

Vers prózában, vers megzenésítve, vers megrajzolva, furulyaszó, nagy közös verselés: minden és mindenki a líra előtt tisztelgett április 11-én, József Attila születésnapján Kiszomboron.

A szeszélyes áprilisi időjárás miatt idén a könyvtár előtti tér helyett a művelődési házban rendezte meg a Költészet Napját a Közművelődési Könyvtár és az Ady Endre Művelődési Ház.

A Dózsa György Általános Iskola diákjai és pedagógusaik kedves műsorral készültek a megjelenteknek. A diákok főként Petőfi és József Attila verseket választottak. Papp Mária, a helyi Harangvirág Népdalkör szakmai vezetője, mindenki örömére két csodálatos dallal örvendeztette meg a nagyérdeműt. Végül közös verseléssel zárták az ünnepet, amihez bárki kedve szerint csatlakozhatott, így zengett a művelődési ház színháztermében a világirodalom egyik legszebb verse, József Attila a Mama című költeménye.

 

A műsor után a költészet napi rajzpályázat eredményhirdetése kezdődött. Nem volt egyszerű helyzetben a zsűri, mivel 92 alkotásból kellett kiválasztaniuk a legjobbakat.

navigate_before
navigate_next

A kedvenc versem, Ady Endre költészete kategória díjazottjai: I. helyezést ért el: Farkas Zsófia – József Attila: Mama című rajzával. II. helyezést ért el: Katona Réka és Szabó Anna – Petőfi Sándor: János vitéz című munkájával. III. helyezést ért el – megosztva – : Ludányi Péter és Ludányi Ákos – Arany János: Toldi című rajzával.

Az Ady Endre költészete kategória végeredménye: I. helyezést ért el: Varga Eszter (a makói József Attila Gimnázium diákja): Az új kísértet című festményével. II. helyezést ért el: Naszradi Réka – Lédával a bálban című különleges alkotása. III. helyezést ért el: Simon Gina és Farkas Csamangó Réka – Fölszállott a páva című festményükkel. Különdíjat érdemelt ki: Török Ákos, Kovács Otília, Dinka Barbara, Horváth Laura, Trutz Nikoletta és Baranyi Dóra. Örömmel töltötte el a szervezőket, hogy ilyen nagy számban jelentkeztek a versenyre. Felemelő volt látni, hogy a költészet mindig képes megragadni a gyerekek fantáziáját s ezáltal igazi kincsek születhetnek. Az érdeklődők a rajzokat április 16-áig tekinthetik meg az Ady Endre Művelődési Házban.