Második alkalommal tartották meg az önkéntes programot, ezúttal az Almási utcai játszótéren. A kifejezetten rossz idő ellenére sok diák is eljött, hogy megtisztítsa a szeméttől a területet.

Elsősorban az Almási utcai Általános iskola diákjai és környékbeli gyerekek ragadtak vasárnap reggel kesztyűt és szemeteszsákot a „Legyél te is önkéntes” programon belül, ahol a víztorony melletti játszótér után most az Almási utcai volt soron.

A terület bokraiból számtalan energiaitalos és sörös doboz, zacskó, zsebkendő került elő, ami persze furcsa, hiszen pár méterre található kuka. A szorgos kezek most mindenesetre rövid időn belül összegyűjtötték amit nem sikerült az arra járóknak a szemetesbe tenni.

– Ebben a korban, amikor óvodások, kisiskolások a gyerekek, még sokkal befogadóbbak, így az ilyen tapasztalatokat a jövőben is hasznosítani tudják, akár a szemétszedés, akár az idősek segítésének területén. – mondta el portálunknak Andrási Lilla projektmenedzser, akitől azt is megtudtuk, az önkormányzattal közösen ezt az önkéntes programot a pályázat vége után is szeretnék folytatni, és a szemétszedés mellett többek között kiterjesztik az idősek segítésére is.

 

 

A közös szemétszedés most az EFOP-1.5.3.-16-2017-00037 „Értékközvetítés a makói kistérségben” pályázat keretein belül valósult meg, ami 2020. június 30-ig tart. A következő helyszín a Petőfi park lesz két hét múlva, ahová várják az önkénteseket, mondta el kérdésünkre Andrási Lilla.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest